> ISS Live Stream Nieuwsberichten - NB

ISS Live Stream Nieuwsberichten

Internationaal ruimtestation ISS

Het ISS na voltooiing

Het internationale ruimtestation (International Space Station, ISS) is een ruimtestation dat in een baan om de aarde draait en door verschillende landen wordt gebouwd, bemand en bekostigd. Op 20 november 1998 werd de eerste module gelanceerd en sinds 2 november 2000 is het station permanent bewoond. Gedurende het eerste decennium van de 21e eeuw is het station continu uitgebreid. Op 27 mei 2011 werd de bouw van het ISS voltooid met de installatie van de Alpha Magnetic Spectrometer (AMS), hoewel er nog twee Russische modules komen: Nauka, ook gekend als de Multipurpose Laboratory Module (MLM), en de Nodal Module.

ISS Live Stream

De High Definition Earth Bekijken (HDEV) experiment aan boord van het ISS werd geactiveerd op 30 april 2014. Het is op de externe Payload Facility van Columbus module van het European Space Agency gemonteerd. Dit experiment bestaat uit verschillende commerciële HD videocamera's gericht op de aarde, die zijn ingesloten in een onder druk en geïsoleerde behuizing. Video van deze camera's is terug naar de aarde verzonden en ook live gestreamd op dit kanaal. Terwijl het experiment operationeel is, zal bekeken doorgaans sequentie hoewel de verschillende camera's. Tussen de camera schakelt, zal een grijs en vervolgens zwarte kleur leisteen kort verschijnen. Aangezien het ISS is in de duisternis gedurende een deel van elke baan, zullen de beelden donker op die momenten zijn. Tijdens periodes van verlies van het signaal met de grond of wanneer HDEV niet werkt, een grijze kleur leisteen of eerder opgenomen video kan worden gezien.

Analyse van dit experiment wordt uitgevoerd om de effecten van de ruimte omgeving van het apparaat en videokwaliteit die kunnen bijdragen beslissingen over camera's voor toekomstige missies beoordelen. Scholieren helpen met het ontwerp van een aantal van de HDEV componenten door de hoge scholen United met de NASA om Hardware-programma (HUNCH) maken. Student teams zal ook helpen bedienen het experiment.

Nieuwsberichten ISS Live Streams

Nasa - ISS


Live, ISS, StreamLive, ISS, Stream NASA PubliekNASA Public Tv
NASA PubliekNASA TV's Media Channel Live, ISS, Stream Live, ISS, Stream
     

Internationaal ruimtestation ISS  

Het internationale ruimtestation (International Space Station, ISS) is een ruimtestation dat in een baan om de aarde draait en door verschillende landen wordt gebouwd, bemand en bekostigd. Op 20 november 1998 werd de eerste module gelanceerd en sinds 2 november 2000 is het station permanent bewoond. Gedurende het eerste decennium van de 21e eeuw is het station continu uitgebreid. Op 27 mei 2011 werd de bouw van het ISS voltooid met de installatie van de Alpha Magnetic Spectrometer (AMS), hoewel er nog twee Russische modules komen: Nauka, ook gekend als de Multipurpose Laboratory Module (MLM) in 2017, en de Nodal Module in 2016.

Oorsprong

In 1982 kwam de Amerikaanse president Ronald Reagan met het voorstel van een internationaal ruimtestation, onder de naam Freedom. Hier kwam echter weinig van terecht en begin jaren negentig waren zowel het concept alsook de naam gewijzigd. Rusland, dat inzag dat er in de eigen Mir geen toekomst meer zat, dacht positief over het nieuwe ruimtestation. Het enige struikelblok was de nieuw voorgestelde naam: Alpha. Uiteindelijk werd gekozen voor de naam International Space Station, dat in elke taal op eigen wijze wordt geschreven. De Russische plannen voor een opvolger van de Mir (Mir 2) verdwenen in de koelkast.

Om ervaring op te doen met ruimtestations (onder andere het langdurig verblijf in de ruimte), gingen de VS en Rusland een samenwerking aan, waarbij veelvuldig gebruik werd gemaakt van de Mir. Deze samenwerking werd bekend onder de codenaam Phase One (Eerste fase). In september 1993 kondigden Al Gore en Viktor Tsjernomyrdin de plannen aan voor een vervolg: Phase Two (Tweede fase). Deze nieuwe fase zou bestaan uit het daadwerkelijk bouwen van het internationale ruimtestation.

Op 29 januari 1998 werden de akkoorden voor het ruimtestation ondertekend door zestien landen. Het vormde de basis voor het grootste internationale wetenschappelijk project uit de geschiedenis van de ruimtevaart. De deelnemende landen zijn (in alfabetische volgorde):

 • België
 • Brazilië
 • Canada
 • Denemarken
 • Duitsland
 • Frankrijk
 • Italië
 • Japan
 • Nederland
 • Noorwegen
 • Rusland
 • Spanje
 • Verenigd Koninkrijk
 • Verenigde Staten van Amerika
 • Zweden
 • Zwitserland

Na het voltooien van het ruimtestation zal Phase Three (Derde fase) aanbreken: een voor onbepaalde tijd volledig functionerend en permanent bewoond internationaal ruimtestation in een baan om de aarde.

Webcams

NASA had 3 webcams die vanaf het ISS bekeken kon worden om de aarde te bekijken. Echter een aantal jaren geleden deden er geruchten over het buitenwerking stellen van deze webcam, een groot deel van de bevolking van Amerika was daar absoluut niet mee eens gezien dat zij voor deze webcams hadden betaald.

Na verloop der jaren viel het op dat steeds meer webcam zogenaamde gebreken vertoonde, hierdoor viel eerst 1 webcam af en een jaar later de HD kanaal. Nu enkele weken geleden blijkt ook ineens zonder enige aankondiging de laatste webcam buitenwerking is gezet. Het is niet meer mogelijk om de aarde vanaf de ISS te kunnen bekijken.

Tags: , , ,

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by Engine Templates