Aardbevingen Argentinië

Recente Aardbevingen Argentinië

aardbevingen

Klik hier voor Aardbevingen Argentinië recent

De aardbeving in San Juan in 1944 vond plaats in de provincie San Juan , in het centrum-westen van Argentinië , een regio die zeer gevoelig is voor seismische gebeurtenissen. Deze matige tot sterke aardbeving (geschatte momentgroottes variëren van 6.7 tot 7.8) verwoestte een groot deel van San Juan , de provinciale hoofdstad, en doodde 10.000 van zijn inwoners, 10% van zijn bevolking in die tijd.  Een derde van de provinciebevolking werd dakloos. Het wordt erkend als de ergste natuurramp in de Argentijnse geschiedenis.

De aardbeving vond plaats om 15.22 uur op 15 januari 1944 en had zijn epicentrum op 30 km ten noorden van de provinciale hoofdstad, in de buurt van La Laja in het departement Albardón . Ongeveer 90% van de gebouwen in de stad werden verwoest en de overgebleven gebouwen leden aan dergelijke schade dat ze in de meeste gevallen moesten worden gesloopt. Men is van mening dat de reden voor een dergelijke wijdverspreide vernietiging de lage kwaliteit van de constructie was, in plaats van alleen de kracht van de aardbeving.

Wijzig uw voorkeuren

© 2021 Nieuwsberichten nieuws. Alle rechten voorbehouden. Nieuwsberichten® en het bijbehorende logo zijn federaal geregistreerde handelsmerken van Nieuwsberichten, en andere handelsmerken die hierin worden gebruikt, zijn eigendom van en kunnen worden geregistreerd door hun respectieve eigenaren.
Free Joomla! templates by Engine Templates