Recente Aardbevingen Hawaï

Recente Aardbevingen Hawaï

aardbevingen

Klik hier voor Aardbevingen Hawaï recent

Op 4 mei 2018 trof een aardbeving met een magnitude van M w 6.9 Hawaii-eiland in de Hawaii- archipel om ongeveer 12.33 uur lokale tijd . Het epicentrum van de aardbeving lag vlak bij de zuidflank van Kīlauea , sinds eind april de plaats van seismische en vulkanische activiteit. Volgens de Geological Survey van de Verenigde Staten was de aardbeving gerelateerd aan de nieuwe lava-uitbraken bij de vulkaan en het resulteerde in de Hilina Slump van ongeveer twee voet. Het was de grootste aardbeving die Hawaii trof sinds de aardbeving in 1975 , die dezelfde regio trof , waarbij twee mensen werden gedood en een andere 28 werd verwond.

De aardbeving had een maximale sterkte op de Mercalli-intensiteitsschaal van VIII ( Ernstig ). De aardbeving werd voorafgegaan door een kleinere gebeurtenis van 5.4, die werd gevoeld over het hele eiland en zo ver weg als Oahu . De aardbeving veroorzaakte een kleine tsunami die een maximale hoogte van 40 cm bereikte in Kapoho , 20 cm in Hilo en 15 cm in Honuapo

Wijzig uw voorkeuren

© 2021 Nieuwsberichten nieuws. Alle rechten voorbehouden. Nieuwsberichten® en het bijbehorende logo zijn federaal geregistreerde handelsmerken van Nieuwsberichten, en andere handelsmerken die hierin worden gebruikt, zijn eigendom van en kunnen worden geregistreerd door hun respectieve eigenaren.
Free Joomla! templates by Engine Templates