Aardbevingen Indonesië

De Ring of Fire: alles wat je erover moet weten voor je rondreis door Indonesië

door Elsemieke Land

Wie een rondreis door Indonesië plant en het nieuws in de gaten houdt, schrikt er misschien een beetje van. Want waarom op vakantie gaan naar Indonesië, waar net een aardbeving is geweest of een vulkaan staat te ronken en misschien wel uitbarst?

We snappen je zorgen, en we kunnen er niet omheen. Niet meer dan eens wordt Indonesië opgeschrikt door een ontwakende of uitbarstende vulkaan. Of een aardbeving. Soms met een tsunami tot gevolg. En dat is geen toeval. De Indonesische archipel maakt deel uit van de zogenaamde Ring of Fire, ook wel bekend als de Pacifische Ring van Vuur. Wij leggen je uit wat de Ring of Fire is en wat deze betekent voor je rondreis door Indonesië.

Wat is de Ring of Fire?

De zogenaamde Ring of Fire is een hoefijzervormig gebied rondom de Grote Oceaan die goed is voor negentig procent van alle geologische activiteit op aarde. Deze geologische activiteit bestaat zoals de naam al doet vermoeden uit vulkaanuitbarstingen, maar ook aardbevingen zijn in de Ring of Fire geen uitzondering. En ongelukkig genoeg onderdeel van het leven in deze regio.

Welke landen liggen er in de Ring of Fire?

De Ring of Fire ligt als een gordel langs de randen van de Grote Oceaan en is maar liefst 40.000 kilometer lang. De ring begint bij Nieuw-Zeeland en loopt via een aantal eilandengroepen naar Indonesië, de Filipijnen, Japan, de Russische eilandengroep de Koerilen, het Russische schiereiland Kamtsjatka en Alaska. Vanaf hier gaat de ring verder langs de westkust van Canada, Amerika, Mexico en de volledige westkust van Midden- en Zuid-Amerika.

 

Aardbevingen Indonesië

aardbevingen

Klik hier voor aardbeving Indonesië recent

Indonesië: De Sumatra aardbeving in september 2009 ( Indonesisch : Gempa bumi Sumatra 2009 ) vond plaats op 30 september voor de kust van Sumatra , Indonesië met een momentgrootte van 7,6 om 17:16:10 lokale tijd . De aardbeving lagen in het epicentrum lag 45 kilometer ten westen ten noordwesten van Padang , Sumatra en 220 kilometer ten zuidwesten van Pekanbaru , Sumatra. Regeringsverslagen hebben tot op heden bevestigd 1.115 doden, 1.214 zwaargewonden en 1.688 lichtgewonden als gevolg van deze aardbeving. De meeste sterfgevallen vonden plaats in de gebieden Padang Pariaman (675), Padang (313), Agam (80) en Pariaman (37). Daarnaast waren ongeveer 135.000 huizen zwaar beschadigd, 65.000 huizen waren matig beschadigd en 79.000 huizen waren licht beschadigd. Naar schatting 250.000 gezinnen (1.250.000 mensen) zijn getroffen door de aardbeving door het totale of gedeeltelijke verlies van hun huizen en hun levensonderhoud.

Wijzig uw voorkeuren

© 2021 Nieuwsberichten nieuws. Alle rechten voorbehouden. Nieuwsberichten® en het bijbehorende logo zijn federaal geregistreerde handelsmerken van Nieuwsberichten, en andere handelsmerken die hierin worden gebruikt, zijn eigendom van en kunnen worden geregistreerd door hun respectieve eigenaren.
Free Joomla! templates by Engine Templates