Recente Aardbevingen Italië

Recente Aardbevingen Italië

aardbevingen

Klik hier voor Aardbevingen Italië recent

Een aardbeving met een kracht van 6,2 ± 0,016 op het moment van de magnitude-schaal , trof Central Italy op 24 augustus 2016 om 03:36:32 CEST (01:36 UTC ).

Het epicentrum lag dicht bij Accumoli , met zijn hypocentrum op een diepte van 4 ± 1 km, ongeveer 75 km (47 mi) ten zuidoosten van Perugia en 45 km (28 mi) ten noorden van L'Aquila , in een gebied in de buurt van de grenzen van de regio's Umbrië , Lazio , Abruzzo en Marche . Vanaf 15 november 2016 waren 299 mensen gedood. De centrale Apennijnen is een van de meest seismisch actieve gebieden in Italië. De bergketen van de Apennijnen werd gevormd in het Mioceen tot Plioceen als gevolg van de voortdurende subductie van de Adriatische plaat onder de Euraziatische plaat , die een vouw- en stuwriem vormt . Tijdens het Quartair deed de stuwentektoniek plaats voor de uitrekbare tektoniek , met de ontwikkeling van een zone met normale breuken langs de top van de bergketen. De uitbreiding is het resultaat van een subductie-rollback of de opening van de Tyrreense Zee

Wijzig uw voorkeuren

© 2021 Nieuwsberichten nieuws. Alle rechten voorbehouden. Nieuwsberichten® en het bijbehorende logo zijn federaal geregistreerde handelsmerken van Nieuwsberichten, en andere handelsmerken die hierin worden gebruikt, zijn eigendom van en kunnen worden geregistreerd door hun respectieve eigenaren.
Free Joomla! templates by Engine Templates