Aurora Borealis

zonnestelsel

Zonnestelsel Algemeen

Nieuwsberichten, zal op den duur medere artikelen aan dit onderwerp "Zonnestelsel Algemeen" gaan toevoegen.

Op dit moment kijkt u naar een test pagina, dat waarin wij diverse opties uitproberen om het geheel overzichtelijker te maken en dat alles in één oog opslag terug kunt vinden. Het is even geduld hebben, voordat wij dit geheel af zullen hebben. U kunt natuurlijk alvast naar een bestaande artikel gaan waar alles al op staat vermeld "Zonnestelsel algemeen"

Het zonnestelsel is het planetenstelsel dat bestaat uit de Zon en de hemellichamen die door de zwaartekracht aan de Zon gebonden zijn. De Zon is een klasse G2 ster met een diameter van 1,39 miljoen kilometer. De Zon neemt 99,86% van de massa in het zonnestelsel voor haar rekening.

Het zonnestelsel ontstond ongeveer 4,5 miljard jaar geleden, toen een interstellaire gaswolk om onbekende reden actief werd en door zijn eigen gewicht begon te krimpen en steeds sneller rond te draaien, waarna in het midden van deze gaswolk de zon ontstond.

Het ineenstorten van het midden van de gaswolk, ook zonnenevel genoemd, nam 100 000 jaar in beslag. Door de enorme hitte die ontstond bij het samentrekken ontstond een kleine ster die een groot deel van de gaswolk opzoog en zo een volwaardige ster werd: onze Zon. Het overgebleven gas, ook accretieschijf genoemd, begon daarna af te koelen en er stolden stukken ijs, steen en metaal, die door botsingen steeds groter werden omdat ze aan elkaar vastklitten. Die grote brokken verzamelden al het nog overgebleven materiaal, op enkele asteroïden en meteoren na. Toen waren sommige brokken (protoplaneten) groot genoeg geworden om ook het laatste beetje gas op te zuigen.

Op dat moment, een miljoen jaar na het ontstaan van de eerste brokken, begon de Zon plots sterke straling, een zonnewind, te produceren, die de gasmantel rond bijna alle protoplaneten, behalve de gasreuzen, wegblies. Daarna kregen de protoplaneten langzaam een stabiele baan rond de Zon, en de planeten en manen werden gevormd door laatste grote botsingen tussen protoplaneten.

 

aurora

Een 2-delige serie over hoe de aurora (borealis en australis) te fotograferen

Het fotograferen van de aurora is verre van een exacte wetenschap. De lampen kunnen dramatisch veranderen in helderheid en beweging binnen enkele seconden-of ze kunnen geheel-en verbergen dat maakt het onmogelijk om iets anders dan de meest algemene richtlijnen bieden.

fotograferen aurora punt en shoot camera nieuws en feiten

Camera-instellingen

Idealiter, zult u een DSLR camera voor het beste resultaat nodig. Het is mogelijk om aurora te fotograferen met een point & shoot camera. Ik heb het zelf gedaan, hier is een foto nam ik met een zeer oude Sony 5MP camera point and shoot:

Maar echt, je DSLR voor goede resultaten nodig.

In dit artikel over Ken Uw Aurora Kennis, zullen wij diverse plaatje eraan toevoegen, hiermee hebt u een indruk wat de bewoordingen betekenen. Met korte tekst en foto's vertellen wij u alles ove wat u moet weten op het gebied van Auroa

Zonnestelsel

De Kp-index is de geomagnetische activiteitsindex en zijn de ingeschatte kansen van een op zijn minst 3 uur lange K-index, op de aangetoonde waarde, voor elk van de afgelopen dagen. De K-index is een 3 uur lange quasi logarithmische lokale index van de gemagnetische activiteit relatief aan een veronderstelde rustige dagcurve voor de opgenomen locatie.

Slooh

Top 12 Aurora Borealis plekken: de grootste lichtshow op aarde

Het zien van de buitenaardse kleuren en het horen van het hemelse geluid van de Aurora Borealis in een Arctische wildernis staat op veel bucket lists. Hoe en waar kun je dit verbluffend mooie natuurverschijnsel zien?

JPL,NASA,ESA

Een zonnevlam is een grote explosie op de Zon die plaats vind wanneer de opgeslagen energie in getwiste magnetische velden (meestal boven zonnevlekken) plotseling vrijkomt. Zonnevlammen produceren een uitbarsting van straling over het elektromagnetisch spectrum, van radiogolven tot röntgenstraling en gammastralen. De energie die vrijkomt heeft het equivalent gelijk aan miljoenen atoombommen die gelijktijdig ontploffen!

De zonnecyclus is 11 jaar. zonne-minimum en zonne maximale periode.

De Aurora is een ongelooflijke lichtshow veroorzaakt door botsingen tussen elektrisch geladen deeltjes die vrijkomen van de zon die de atmosfeer van de aarde te gaan en botsen met gassen zoals zuurstof en stikstof. De lichten worden gezien rond de magnetische polen van het noordelijk en zuidelijk halfrond.

Zon

Onze Zon. Maar het is interessanter dan het lijkt ...

De zon, een grote gele stip in onze hemel die het leven biedt aan bijna alle levende wezens op aarde. Het is het belangrijkste in je leven, of je het nu beseffen of niet. Het is zo betrouwbaar hebben we seizoenen omheen beweging (zowel onze beweging omheen) en het is een van de dingen die kunnen worden genomen voor verleend; het zal elke ochtend opstaan, en het elke avond zal stellen. Maar is dat alles wat er aan de hand?

Nou niet helemaal ...

Wijzig uw voorkeuren

© 2021 Nieuwsberichten nieuws. Alle rechten voorbehouden. Nieuwsberichten® en het bijbehorende logo zijn federaal geregistreerde handelsmerken van Nieuwsberichten, en andere handelsmerken die hierin worden gebruikt, zijn eigendom van en kunnen worden geregistreerd door hun respectieve eigenaren.
Free Joomla! templates by Engine Templates