Hoe auroras te fotograferen

fotograferen aurora punt en shoot camera nieuws en feiten

Camera-instellingen

Idealiter, zult u een DSLR camera voor het beste resultaat nodig. Het is mogelijk om aurora te fotograferen met een point & shoot camera. Ik heb het zelf gedaan, hier is een foto nam ik met een zeer oude Sony 5MP camera point and shoot:

Maar echt, je DSLR voor goede resultaten nodig.

Opgemerkt dient te worden, ik ben het schrijven van deze gids voor iemand die op vakantie gaan naar aurora's, die wil om te fotograferen als herinneringen te blijven kijken. Ik doe dit niet schrijven voor een professionele fotograaf die wil aurora prints of wat dan ook te verkopen, dat valt buiten het bestek van dit artikel, en echt een professionele fotograaf moet niet te gidsen als dit over hoe de aurora fotograferen lezen.

Dus je wilt een goede aurora opnames te maken aan uw familie en vrienden te laten zien en Posten op Facebook etc. Nou, je hoeft niets bijzonders echt om goede resultaten te krijgen nodig hebben. Zo heb ik een 10 jaar oude Canon DSLR (EOS 10D) met de fundamentele kitlens voor veel van mijn aurora shots, zoals deze wordt gebruikt:

Aurora fotografie mieuws en feiten
Aurora fotografie rode aurora nieuws en feiten

Ze zijn niets bijzonders, maar ze aanvaardbaar zijn. Zeker voor een camera uit 2003 wat ik betwijfel iedereen het lezen van deze pagina heeft een oude camera als dat, dus in theorie, als je een meer recente camera dan dat, je moet steeds betere beelden dan de hierboven.

Afhankelijk van hoe snel je lens is en hoe hoge ISO kunt u naar op uw camera, zal uw blootstelling tijde minstens een paar seconden, meestal 5-15 seconden. Zodat u een statief en bij voorkeur een afstandsbediening ontspanknop nodig, hoewel u de zelfontspanner kunt gebruiken als u geen afstand te hebben.

Aurora BorealisTripod is verplicht.

Hoe om noorderlicht te fotograferen vermindert Remote trillingen die kan leiden tot zachte of zelfs onscherpe foto's. Kijk ook eens naar draadloze afstandsbedieningen, omdat de rubber-kabel wordt solide en broos aan kabels versies in zeer koude omstandigheden.

Een Aurora te fotograferen moet met een statief gebruiken

Autofocus / handmatig scherpstellen

De camera is zeer waarschijnlijk niet in staat om autofocus op het noorderlicht. Dus je moet handmatig scherpstellen gebruiken. Als je met behulp van een fatsoenlijke lens die zich richten markeringen heeft, moet het redelijk gemakkelijk zijn. Als u met behulp van een goedkoop of kit lens met een front draaiende focusring zonder focus merken, zal het een beetje lastig zijn. In dit geval, in de dag de tijd, focus op iets ver weg met autofocus, zoiets als een boom in de verte of wat je hebt waar je bent en schakelt vervolgens de lens op handmatige scherpstelling. U kunt nu markeren deze punten op de lens met een markeerstift, dus wanneer je aurora fotografie in de toekomst alleen maar draai de handmatige scherp stel ring totdat de 2 punten line-up. Als alternatief kunt u een aantal tape zetten op de lens aan de scherp stel ring draaien stoppen. Of gewoon laten staan ​​en probeer het niet aan te raken (slecht idee ...).

Persoonlijk heb ik plak mijn lens. Ik heb de markeerstift truc gebruikt en probeerde niet aan de scherpstijlring truc bewegen, en zij faalden beiden en een hele nachten aurora schietpartij werd verspild omdat ze zag er ok op de zoeker, maar op de computer waren ze onscherp als de hel, omdat de focus ring was verhuisd ongeveer 3 mm en ik wist het niet. Dus nu ga ik in de dag de tijd, neem een ​​afstand schot op autofocus en plak de focusring krap, dus er is geen kans dat het vallen van de focus.

De 3e optie voor het krijgen van een nauwkeurige scherpstelling (en beste optie als uw camera deze functie heeft) is Live View. Het is vrijwel standaard op elke DSLR deze dagen. Dus probeer te concentreren op iets in de verte en gebruik uw live-weergave, in te zoomen, scherpstellen zodat het beeld is scherp, en probeer niet om de focus ring te raken nadat deze (je kon tape het als de bovenstaande methoden).

Diafragma, ISO en sluitertijd

De aurora is altijd in beweging, dus als je wilt voor detail vast te leggen, je wilt de kortste sluitertijd die je kunt hebben. Uiteraard betekent dit dat u nodig hebt om zo veel licht te krijgen om de sensor mogelijk. Wat betekent dat het gebruik van de grootste diafragma lens zal toestaan. Mijn lens gaat naar F3.5, maar het is zo zacht, ik heb om het te stoppen om f4, als je een goede lens die scherp is bij alle diafragma's, ga dan zo groot als je kunt, f3.5, f2. 8, of groter als je het hebt.

Hetzelfde principe geldt voor ISO, wil je zo hoog ISO als je kunt, zonder ernstige geluidsoverlast. Zoals mijn EOS 10D is zo oud, de ISO-capaciteit is niet groot, dus ik houd het op ISO 800 meestal of ISO1600 op zeer donkere maanloze nachten, maar ik moet een hoop ruisonderdrukking doen achteraf. Als u een beter in staat DSLR, kan je het draait op 1600 ISO, 3200 ISO of nog hoger als het goed presteert op die van de ISO.

Deze twee factoren zullen een korte sluitertijd, dat is absoluut cruciaal voor het vastleggen van detail in de aurora mogelijk te maken. Hoe langer de belichtingstijd, hoe meer detail verloren en hoe het wordt slechts een vervaging van kleuren. Uiteraard elke aurora show is anders, en het kan sneller een nacht te gaan dan de volgende, dus je kan het nodig zijn om uw blootstelling tijden aan te passen aan te passen. Maar meestal iets van 2 tot 10 seconden moet pick-up een veel detail in de aurora. Ruim 10/15 seconden en begint detail verliezen snel.

Maan instellingen

Ik ben met inbegrip van de maan hier, want het is een heel belangrijk aspect van de aurora fotografie. Het geeft veel licht en u kunt uw blootstelling verkorten aanzienlijk ten opzichte van een maanloze nacht. Ook als u wilt dat uw voorgrond te verlichten, zoals de brug in mijn foto's hierboven, dan zult u een goed aanbod van maanlicht nodig. Mijn brug schoten werden doodgeschoten ongeveer 3 dagen voor de volle maan en de blootstelling tijden waren tussen de 10 en 15 seconden bij F4 en ISO 800. Nogmaals, als je camera heeft een groot ISO-capaciteit, kon je dit belichtingstijd tot 5 seconden gekregen met een hoger ISO, het vastleggen van nog meer detail in de aurora bands.

Men moet voorzichtig zijn om niet dezelfde instellingen elke keer voor aurora fotografie te gebruiken. Het is duidelijk een aantal fotografen raken in deze val, en op heldere nachten badend in het maanlicht, hun schoten zijn overbelicht, wat leidt tot opmerkingen zoals "Ik wist niet dat de aurora zichtbaar was bij daglicht" etc ... U moet uw instellingen herzien Op de avond dat je schieten voor de beste resultaten en mooi belichte opnamen (hoewel als je in RAW fotografeert, kunt u de risico's in de post aan te passen, maar hoe meer je krijgt het recht in de camera, hoe beter).

RAW of JPEG

Voor het beste resultaat moet je echt aurora's schieten in RAW. Dit geeft u de schoonste beelden en ze reageren uitstekend om aanpassingen in de post uitgeven. Natuurlijk kunt u shoot in JPEG als je wilt, ik heb het zelf gedaan toen ik heb vergeten om over te schakelen naar RAW.

Lens

Nou, ik weet niet wat voor camera je hebt, dus ik kan niet wijzen op een lens voor u precies. Maar er zijn een paar dingen die goed zijn voor aurora schieten zijn.

Groothoek - Je wilt zo veel aurora in uw opname mogelijk, zo breed weidse landschappen met lange vegen aurora's te produceren uitstekende opnamen. Op een full frame camera, iets minder dan 24mm is groot. Op een crop sensor iets minder dan 17mm is groot.

Groot diafragma - Zoals eerder vermeld, u zoveel licht die op de sensor mogelijk wil, zodat grotere openingen beter.

Primes - Prime lenzen zijn een favoriet onder aurora fotografen. Ze zijn meestal scherp en door minder lenselementen, ze meestal laat meer licht in. Als je alleen schieten poollicht of twee keer per jaar, is het waarschijnlijk niet de kosten en het brede einde van uw kit of zoomlens zal waarschijnlijk de moeite waard het werk prima.

Beste lens om aurora Samyang 14mm f2.8 fotograferen is een favoriet onder aurora fotografen
Veel voorkomende problemen

Klinkt vrij eenvoudig tot nu toe, maar het is niet altijd van een leien dakje. Er zijn een paar zaken die aurora fotografen confronteren. De grootste vermoedelijk dauw of vorst vormen op het einde van de lens. Dauw vormen wanneer je lens krijgt kou en vocht in de lucht begint te condenseren op. Het is niet duidelijk wanneer je naar buiten lopen voor een paar schoten als uw camera blijft warm genoeg om dauw op afstand te houden, maar het is zeer duidelijk wanneer u zich buiten voor een lange tijd en de camera krijgt de kans om af te koelen tot omgevingstemperatuur. Er zijn vele manieren om te gaan met het, met behulp van een zonneklap helpt, net zoals het gebruik van de telescoop dauw verwarmen rond je lens.

Free Joomla! templates by Engine Templates