Hoe om Auroras te fotograferen II

aurora

Een 2-delige serie over hoe de aurora (borealis en australis) te fotograferen

Het fotograferen van de aurora is verre van een exacte wetenschap. De lampen kunnen dramatisch veranderen in helderheid en beweging binnen enkele seconden-of ze kunnen geheel-en verbergen dat maakt het onmogelijk om iets anders dan de meest algemene richtlijnen bieden.

Tijdens mijn publiek aurora uitstapjes naar Alaska, IJsland, Noorwegen en elders, presenteer ik tips en adviezen die zich uitstrekken tot ver buiten deze korte notities, en ik help reizigers nemen de beste aurora's van hun apparatuur zal toestaan. In de tussentijd, kijk dan op deze aantekeningen, zodat je voorbereid bent wanneer de lichten uit te komen!

zonnewind interactie

In het eerste deel over het poollicht te fotograferen, het was meer over fysiek krijgen die er zijn en het nemen van de foto's. Dit deel zal betrekking hebben op de post kant van dingen als je weer thuis komt, plaatst de afbeeldingen in uw programma voor het bewerken en begin je aurora opnamen bewerken. Dit is een zeer gevoelig gebied aurora fotografie, zijn er veel verschillende meningen over het. Hoeveel kunt u aurora afbeeldingen aanpassen zonder overboord. Tweaken aurora shots is prima, heel normaal in feite, de meeste aurora fotografen tweak hun beelden een beetje. Maar er is een fijne lijn tussen tweaken en te overdrijven. En het is zo gemakkelijk te overdrijven met aurora schoten. De kleuren springen en je gewoon wilt dat ze springen houden. Er zijn zelfs enkele aurora fotografen die denkt dat je kunt gaan overboord zoveel als u wilt en de beelden die verzadigen tot de dood, want het is uw artistieke vrijheid. Wij denken dat kreupel is, kan iedereen whack de levels op een foto. Maar het krijgen van een mooie compositie, waar alles goed en evenwichtig, en heel dicht bij realistische niveaus is iets moeilijker.

Dus, naar onze mening, het teken van een goede aurora foto (en het teken van een goede aurora fotograaf), is foto's die niet over-verzadigd met kleur. Het is een fotograaf die toont zelfbeheersing en maakt gebruik van de minder is meer benadering. De meerderheid van de aurora professionele fotografen hebben we gesproken met ons eens op dit punt. Maar er zijn een paar die het als een persoonlijke aanval op hun artistieke vrijheid door te suggereren dat ze moeten niet crank de niveaus tot onrealistische niveaus. Dus het hangt af van je eigen persoonlijkheid welk soort aurora fotograaf je wilt zijn. U kunt wow mensen op facebook met onrealistische beelden, of u kunt respect onder uw collega's te verdienen door het hebben prachtig evenwichtig en redelijk realistische aurora beelden.

Dankzij sociale media, aurora's (goed of slecht) zijn zichtbaar voor de meeste mensen nu. Dit is geweldig dat nu de hele wereld kan de laatste nachten zien aurora-show. Maar, we (als een aurora informatiedienst) vinden het van groot belang dat aurora beelden zijn redelijk dicht bij het echte ding, met slechts lichte tweaken. De beelden van "neon" aurora's die je vaak ziet, evenals het kwetsen van onze ogen, zijn ze echt pijn de aurora industrie. De meeste mensen op sociale media hebben nooit gezien het noorderlicht in persoon, ze echt niet weten hoe ze er in het echte leven. Ze kijken naar foto's en gaan ervan uit dat is wat ze zouden zien. Het is uw verantwoordelijkheid om te proberen en te portretteren het noorderlicht op een verstandige manier door uw foto. Dus als die persoon besluit om Lapland te bezoeken om aurora's te kijken, zijn ze niet te wachten op neonlichten in de lucht, omdat ze diep teleurgesteld zullen zijn.

Gisteravond hadden we aurora Aurora Dienst HQ, dus ik had de kans om uit te gaan en doe wat foto's voor dit artikel. Dus ik zal hier enkele voorbeelden van wat we voelen is goed te doen, wat we voelen is slecht, en wat we voelen gek is.

aurora borealis, fotograferen.

Een ander groot probleem zien we vaak is de blootstelling. Aurora schoten worden vaak overbelicht te proberen en trek meer kleur van hen. Dit kan een beetje lastig zijn om recht op een beginner aurora fotograaf te krijgen. Zal u soms zie opmerkingen over aurora's op facebook van mensen die zeggen: "Ik wist niet dat poollicht zichtbaar waren in de dag", etc. Dit betekent dat de beelden was zeer overbelicht. Dit kan gebeuren als je gebruik maken van een "one-regel fits all" aurora fotografie-instelling op uw camera. Je moet je risico's aan te passen, afhankelijk van de maan. Meestal het meest overbelichte opnamen zijn te wijten aan het feit dat het in de buurt van de volle maan en de fotograaf is niet van mening dat extra licht (en het is een stuk van licht) bij het samenstellen van het schot.

belichting

Nogmaals, het is absoluut prima om uw aurora beelden een beetje tweaken, de meeste mensen doen. Het is fijn om belichting aan te passen als je het vraagt. Het is fijn om veel verschillende aspecten van uw afbeelding aanpassen. Maar nogmaals, minder is meer. Alles is prima met mate. Wat wij proberen om u te sturen naar is verstandig aurora fotografie, niet overdreven verzadigd aurora beelden die heel wat manieren uit het echte ding zijn. Toen we voor het eerst begonnen met het bewerken van aurora beelden, we vaak gebruikt om na te denken, bij het klikken op een bepaalde instelling in Lightroom, zou ik schuif het zo ver voor normale fotografie, was het antwoord vaak niet. Je zou het niet meer dan normaal verzadigen beelden zodat u niet dezelfde afbeeldingen Aurora zou moeten doen.

#

Ze zijn gewoon niet aanvaardbaar. Aurora fotografie is nog steeds fotografie, en dezelfde regels moeten gelden voor poollicht als ze doen om normale fotografie. Net als de bovenstaande afbeeldingen, zou je gewoon niet crank de niveaus op de normale foto's als dat, en zo verleidelijk als het is om dat te doen op de aurora's (en het is verleidelijk), je moet echt zelfbeheersing gebruiken om een ​​goede balans te vinden tussen werkelijkheid en een goede compositie.

Dus ik hoop dat deze gids heeft u wat informatie over wat er nodig is om een ​​redelijke aurora Pics gegeven. Het allerbelangrijkste is dat je warm en veilig, geen aurora shot is belangrijker dan dit.

Nog een ding, niet de hele nacht door te brengen kijken aurora's door je zoeker / monitor, genieten ze met je eigen ogen. Zet de camera op intervalmeter, liggen in de sneeuw en geniet van de show.

apparatuur om Auror's te fotograferen

Afhankelijk van hoe snel je lens is en hoe hoge ISO kunt u naar op uw camera, zal uw blootstelling tijde minstens een paar seconden, meestal 5-15 seconden. Zodat u een statief en bij voorkeur een afstandsbediening ontspanknop nodig, hoewel u de zelfontspanner kunt gebruiken als u geen afstand te hebben.

Aurora BorealisTripod

Hoe om noorderlicht te fotograferen vermindert Remote trillingen die kan leiden tot zachte of zelfs onscherpe foto's. Kijk ook eens naar draadloze afstandsbedieningen, omdat de rubber-kabel wordt solide en broos aan kabels versies in zeer koude omstandigheden.

statief

Autofocus/handmatig scherpstellen

De camera is zeer waarschijnlijk niet in staat om autofocus op het noorderlicht. Dus je moet handmatig scherpstellen gebruiken. Als je met behulp van een fatsoenlijke lens die zich richten markeringen heeft, moet het redelijk gemakkelijk zijn. Als u met behulp van een goedkoop of kit lens met een front draaiende focusring zonder focus merken, zal het een beetje lastig zijn. In dit geval, in de dag de tijd, focus op iets ver weg met autofocus, zoiets als een boom in de verte of wat je hebt waar je bent en schakelt vervolgens de lens op handmatige scherpstelling. U kunt nu markeren deze punten op de lens met een markeerstift, dus wanneer je aurora fotografie in de toekomst alleen maar draai de handmatige scherpstelring totdat de 2 punten line-up. Als alternatief kunt u een aantal tape zetten op de lens aan de scherpstelring draaien stoppen. Of gewoon laten staan ​​en probeer het niet aan te raken (slecht idee ...).

Persoonlijk heb ik plak mijn lens. Ik heb de markeerstift truc gebruikt en probeerde niet aan de scherpstelring truc bewegen, en zij faalden beiden en een hele nachten aurora schietpartij werd verspild omdat ze zag er ok op de zoeker, maar op de computer waren ze onscherp als de hel, omdat de focus ring was verhuisd ongeveer 3 mm en ik wist het niet. Dus nu ga ik in de dag de tijd, neem een ​​afstand schot op autofocus en plak de focusring krap, dus er is geen kans dat het vallen van de focus.

De 3e optie voor het krijgen van een nauwkeurige scherpstelling (en beste optie als uw camera deze functie heeft) is Live View. Het is vrijwel standaard op elke DSLR deze dagen. Dus probeer te concentreren op iets in de verte en gebruik uw live-weergave, in te zoomen, scherpstellen zodat het beeld is scherp, en probeer niet om de focus ring te raken nadat deze (je kon tape het als de bovenstaande methoden).

Diafragma, ISO en sluitertijd

De aurora is altijd in beweging, dus als je wilt voor detail vast te leggen, je wilt de kortste sluitertijd die je kunt hebben. Uiteraard betekent dit dat u nodig hebt om zo veel licht te krijgen om de sensor mogelijk. Wat betekent dat het gebruik van de grootste diafragma lens zal toestaan. Mijn lens gaat naar F3.5, maar het is zo zacht, ik heb om het te stoppen om f4, als je een goede lens die scherp is bij alle diafragma's, ga dan zo groot als je kunt, f3.5, f2. 8, of groter als je het hebt.

Hetzelfde principe geldt voor ISO, wil je zo hoog ISO als je kunt, zonder ernstige geluidsoverlast. Zoals mijn EOS 10D is zo oud, de ISO-capaciteit is niet groot, dus ik houd het op ISO 800 meestal of ISO1600 op zeer donkere maanloze nachten, maar ik moet een hoop ruisonderdrukking doen achteraf. Als u een beter in staat DSLR, kan je het draait op 1600 ISO, 3200 ISO of nog hoger als het goed presteert op die van de ISO.

Deze twee factoren zullen een korte sluitertijd, dat is absoluut cruciaal voor het vastleggen van detail in de aurora mogelijk te maken. Hoe langer de belichtingstijd, hoe meer detail verloren en hoe het wordt slechts een vervaging van kleuren. Uiteraard elke aurora show is anders, en het kan sneller een nacht te gaan dan de volgende, dus je kan het nodig zijn om uw blootstelling tijden aan te passen aan te passen. Maar meestal iets van 2 tot 10 seconden moet pick-up een veel detail in de aurora. Ruim 10/15 seconden en begint detail verliezen snel.

Maan instellingen

Ik ben met inbegrip van de maan hier, want het is een heel belangrijk aspect van de aurora fotografie. Het geeft veel licht en u kunt uw blootstelling verkorten aanzienlijk ten opzichte van een maanloze nacht. Ook als u wilt dat uw voorgrond te verlichten, zoals de brug in mijn foto's hierboven, dan zult u een goed aanbod van maanlicht nodig. Mijn brug schoten werden doodgeschoten ongeveer 3 dagen voor de volle maan en de blootstelling tijden waren tussen de 10 en 15 seconden bij F4 en ISO 800. Nogmaals, als je camera heeft een groot ISO-capaciteit, kon je dit belichtingstijd tot 5 seconden gekregen met een hoger ISO, het vastleggen van nog meer detail in de aurora bands.

Men moet voorzichtig zijn om niet dezelfde instellingen elke keer voor aurora fotografie te gebruiken. Het is duidelijk een aantal fotografen raken in deze val, en op heldere nachten badend in het maanlicht, hun schoten zijn overbelicht, wat leidt tot opmerkingen zoals "Ik wist niet dat de aurora zichtbaar was bij daglicht" etc ... U moet uw instellingen herzien Op de avond dat je schieten voor de beste resultaten en mooi belichte opnamen (hoewel als je in RAW fotografeert, kunt u de risico's in de post aan te passen, maar hoe meer je krijgt het recht in de camera, hoe beter).

RAW of JPEG

Voor het beste resultaat moet je echt Aurora's schieten in RAW. Dit geeft u de schoonste beelden en ze reageren uitstekend om aanpassingen in de post uitgeven. Natuurlijk kunt u shoot in JPEG als je wilt, ik heb het zelf gedaan toen ik heb vergeten om over te schakelen naar RAW.

Lens

Nou, ik weet niet wat voor camera je hebt, dus ik kan niet wijzen op een lens voor u precies. Maar er zijn een paar dingen die goed zijn voor aurora schieten zijn.

Groothoek - Je wilt zo veel aurora in uw opname mogelijk, zo breed weidse landschappen met lange vegen Aurora's te produceren uitstekende opnamen. Op een full frame camera, iets minder dan 24mm is groot. Op een crop sensor iets minder dan 17mm is groot.

Groot diafragma - Zoals eerder vermeld, u zoveel licht die op de sensor mogelijk wil, zodat grotere openingen beter.

Primes - Prime lenzen zijn een favoriet onder aurora fotografen. Ze zijn meestal scherp en door minder lenselementen, ze meestal laat meer licht in. Als je alleen schieten poollicht of twee keer per jaar, is het waarschijnlijk niet de kosten en het brede einde van uw kit of zoomlens zal waarschijnlijk de moeite waard het werk prima.

lens samyang
Veel voorkomende problemen

Klinkt vrij eenvoudig tot nu toe, maar het is niet altijd van een leien dakje. Er zijn een paar zaken die aurora fotografen confronteren. De grootste vermoedelijk dauw of vorst vormen op het einde van de lens. Dauw vormen wanneer je lens krijgt kou en vocht in de lucht begint te condenseren op. Het is niet duidelijk wanneer je naar buiten lopen voor een paar schoten als uw camera blijft warm genoeg om dauw op afstand te houden, maar het is zeer duidelijk wanneer u zich buiten voor een lange tijd en de camera krijgt de kans om af te koelen tot omgevingstemperatuur. Er zijn vele manieren om te gaan met het, met behulp van een zonnekap helpt, net zoals het gebruik van de telescoop dauw

Free Joomla! templates by Engine Templates