Wat is de aurora borealis?

De zonnecyclus is 11 jaar. zonne-minimum en zonne maximale periode.

De Aurora is een ongelooflijke lichtshow veroorzaakt door botsingen tussen elektrisch geladen deeltjes die vrijkomen van de zon die de atmosfeer van de aarde te gaan en botsen met gassen zoals zuurstof en stikstof. De lichten worden gezien rond de magnetische polen van het noordelijk en zuidelijk halfrond.

Noordelijk halfrond

Aurora's die zich voordoen op het noordelijk halfrond worden 'Aurora Borealis' of 'Noorderlicht' en aurora's die zich voordoen op het zuidelijk halfrond worden 'Aurora Australis' of 'zuidelijke lichten'.

Beide Aurora te zien in het noordelijke of zuidelijke halfrond, een onregelmatig gevormde ovaal gecentreerd op elke magnetische pool. Wetenschappers hebben geleerd dat in de meeste gevallen het noorden en het zuiden van aurora's zijn spiegel-achtige beelden die zich voordoen op hetzelfde moment, met gelijkaardige vormen en kleuren. Aurora kan in vele levendige kleuren, maar groen is de meest voorkomende. De kleuren zoals rood, geel, groen, blauw en violet zijn ook af en toe gezien. Het poollicht kan verschijnen in vele vormen, van kleine patches van het licht dat uit het niets lijken te slingers, bogen, kabbelende gordijnen of schieten stralen die oplichten van de hemel met een ongelooflijke glans.

Wat zijn de oorzaken Auroras

Aurora's zijn het resultaat van botsingen tussen gasvormige deeltjes (in de atmosfeer van de Aarde) met geladen deeltjes (vrijgelaten uit de atmosfeer van de zon). Variaties in kleur zijn vanwege het type gas deeltjes die botsen. De meest voorkomende aurora kleur die groen, ontstaat door zuurstofmoleculen op ongeveer 60 mijl boven de aarde. De zeldzamere rode aurora's worden geproduceerd door grote hoogte zuurstof, op een hoogte van maximaal 200 mijl. Stikstof produceert blauwe of paarse aurora.

Hoe weet geladen deeltjes van de zon te krijgen hier?

# Algemeen is wanneer er een opening in de zonnen atmosfeer waarmee elektronen en protonen te stromen. In termen van aurora's, moeten we heel wat van geladen deeltjes botsen met de atmosfeer van de aarde om levendige displays te creëren, dus dit vereist meestal een vrij grote opening, zoals een gat in de corona, of een zonnevlek. De verbinding tussen Aurora en zonneactiviteit is verdacht sinds ongeveer 1880. Met dank aan research sinds de jaren 1950, weten we nu dat elektronen en protonen van de zon worden geblazen in de richting van de aarde op de 'zonnewind'.

Wanneer de geladen deeltjes worden geblazen in de richting van de aarde door de zonnewind, worden ze grotendeels afgebogen door het magnetisch veld van de aarde. Echter, het magnetisch veld van de aarde is zwakker op een van beide polen en daarom enkele deeltjes komen atmosfeer van de aarde en botsen met gas deeltjes. Deze botsingen licht uitstralen dat we waarnemen als de dansende lichtjes van Aurora's.

De lichten van de Dageraad over het algemeen uit te breiden van 80 kilometer (50 mijl) om zo hoog als 640 kilometer (400 mijl) boven het aardoppervlak.

Waar is de beste plek om aurora te kijken?

Omdat de verschijnselen optreedt nabij de magnetische polen, zo dicht bij deze kernen mogelijk zal snel toenemen van de kans van het bekijken van aurora. Als de magnetische zuidpool is in Antarctica, tenzij uw een wetenschapper die er werken, het meestal laat het noordelijk halfrond de meest verstandige optie van het bekijken van aurora. Er dient echter te worden vermeld dat tijdens sterke zonnestormen, aurora australis zijn heel vaak zichtbaar in plaatsen ten zuiden van Australië. Maar in het algemeen, de beste plaatsen om het noorderlicht te kijken zijn meestal zijn Noord-Amerika of Europa.

In Noord-Amerika, de noordwestelijke delen van Canada, in het bijzonder de Yukon, Nunavut, Northwest Territories en Alaska zijn gunstig. In Europa, Scandinavië, met name de Lapland gebieden van Noorwegen, Zweden en Finland is erg goed voor aurora bekijken. IJsland is ook een goede plek voor aurora's en poollicht is ook te zien op de zuidpunt van Groenland.

In termen van wat fysiek maakt een plek goed om aurora opzij bekijken van de nabijheid van de magnetische polen. Het belangrijkste punt is 'lichtvervuiling', zal het verpesten elke aurora-show, dus de beste plekken om de aurora's te kijken moet weg van lichtvervuiling zijn. In de meeste gevallen in het noorden dit meestal alleen vereist rijden voor 30 minuten van een stad / dorp en moet je in lichtvervuiling vrije luchten.

De andere belangrijkste is om op relatief hoge grond met een un- vertroebeld zicht noorden (dit is niet nodig als je zo verre noorden van de aurora's zijn meestal direct overhead). Hoe verder weg van de noordpool u, in het algemeen de lager aan de horizon de aurora zal zijn. Uiteraard hangt dit af van veel factoren, zoals aurora sterkte (Kp-niveau).

Dat zijn echt de belangrijkste punten om succesvol aurora bekijken, als je ze allemaal goed, dan moet je in voor een goede show. Natuurlijk, als er wolken, dan vergeet al het bovenstaande! Aurora's zijn niet zichtbaar door de meeste soorten wolken.

Wanneer is de beste tijd naar te kijken voor poollicht?

Wanneer er een belangrijke gebeurtenis op de zon en het is de aarde gericht, betekent dit meestal een grote aurora show in het verschiet. Er zijn momenten waarop de zon is erg rustig en er zijn momenten waarop het is zeer actief. Dit staat bekend als de zonnecyclus. De zonnecyclus is 11 jaar. Het heeft een zonne-minimum periode en een zonne maximale periode is het zonnemaximum periode waarin het is op het meest actief. De volgende piekperiode aka zonne-max is eind 2013.

Winter in het noorden is over het algemeen een goed seizoen te lichten bekijken. De lange periodes van duisternis en de frequentie van de heldere nachten bieden vele goede mogelijkheden om het poollicht te kijken. Meestal is de beste tijd van de nacht (op heldere nachten) naar te kijken voor poollicht is tussen 10:00-02:00. Hoewel ze kunnen, en vaak worden gezien aan weerszijden van deze tijden.

Wijzig uw voorkeuren

© 2021 Nieuwsberichten nieuws. Alle rechten voorbehouden. Nieuwsberichten® en het bijbehorende logo zijn federaal geregistreerde handelsmerken van Nieuwsberichten, en andere handelsmerken die hierin worden gebruikt, zijn eigendom van en kunnen worden geregistreerd door hun respectieve eigenaren.
Free Joomla! templates by Engine Templates