Wat is zonne-max en waarom is het belangrijk?

Zon

Onze Zon. Maar het is interessanter dan het lijkt ...

De zon, een grote gele stip in onze hemel die het leven biedt aan bijna alle levende wezens op aarde. Het is het belangrijkste in je leven, of je het nu beseffen of niet. Het is zo betrouwbaar hebben we seizoenen omheen beweging (zowel onze beweging omheen) en het is een van de dingen die kunnen worden genomen voor verleend; het zal elke ochtend opstaan, en het elke avond zal stellen. Maar is dat alles wat er aan de hand?

Nou niet helemaal ...


Als je heel goed kijkt naar de zon, zul je zien dat het heeft eigenlijk zijn eigen weer, van soorten. Elke dag is anders op de zon en het is dit aspect ervan, dat is van groot belang voor aurora watchers.

Er is veel van de wetenschap dingen die er gaande is in de zon, maar gelukkig, hoeft u niet te weten. Het is wat er gebeurt in de buurt van het oppervlak van de zon die ons interesseert. Het oppervlak kan heel andere dag van de volgende zijn. Het kan heel rustig op een dag, en heel gewelddadige de volgende. Het hangt allemaal af van hoe actief het is en hoeveel het verandert.

Solar Min en Max

De zon gaat door fasen van activiteit, deze fasen noemen we zonne-cycli. Elke zonnecyclus laatste is ongeveer 11 jaar, en elke zonnecyclus heeft een zeer rustig gedeelte, en een zeer actieve rol.

De zeer rustig deel noemen we zonne minimum of zonne min.
De zeer actief deel noemen we zonnemaximum of zonne max
.

Zoals de namen al aangeven, zonne minimum is wanneer er echt niet veel gebeurt op de zon, het is snel in slaap. Maar zonne-maximum is als de zon wakker wordt, is het in een slecht humeur en het besluit om een ​​heleboel dingen te spugen in het universum. Dit spul is spuugt (waar aurora's betreft) wordt genoemd geladen deeltjes en het is wat creëert aurora's. Maar zo mooi als het is, het creëren van lichtshows in de lucht, het kan ook heel smerig. Het is wat ontdaan weg de atmosfeer op Mars, en het hetzelfde zou doen naar de aarde als hij de kans had.

Gelukkig, is de aarde beschermd binnen een bel noemde de magnetosfeer, die de meeste van de nare dingen afbuigt, maar laat een kleine veilige hoeveelheid geladen deeltjes in die botst met de aardatmosfeer en veroorzaakt aurora shows. U bent waarschijnlijk denken dat deze zeepbel rond de aarde afbuigen van alle nare dingen is vrij koel, maar wanneer zal die zeepbel barstte? Nou, de zeepbel rond de aarde wordt veroorzaakt door de kern van de aarde te draaien, dus het is een vrij betrouwbaar bubble, het is al miljoenen jaren en het zal rond voor waarschijnlijk een miljoen jaar.

De zeer rustig deel noemen we zonne minimum of zonne min en max

Maar goed, terug naar de zon, als de zon wil dingen uit te spugen, het is geen gemakkelijke taak. Het kost veel energie om dingen uit te spugen zijn "sfeer" die bekend staat als de corona. Dus als het niet wil om spullen uit de sfeer vrij te geven, het doet het behoorlijk heftig. De belangrijkste manieren om het dit doet (dat wij als aurora watchers zijn geïnteresseerd in het) is door het genereren van zonnevlekken, zonnevlammen en coronale gaten. Nu zijn er hele bibliotheken in de wetenschap afdelingen gewijd aan dit onderwerp, dus ik zal het heel kort houden en alleen richten op zonnevlekken.

Zonnewind

Zonnevlekken zijn precies dat, ze zijn plekken op de zonnen oppervlak, soms lijken ze littekens, want zonnevlekken zijn niet altijd door. Op zonne-min, zijn er zeer weinig of geen zonnevlekken helemaal. Maar op zonne-max, kan de zon worden doorspekt met zonnevlekken allemaal te wachten om een enorme hoeveelheid energie vrij:

Als de zon draait, zo doe de zonnevlekken, en als een van deze zonnevlekken beslist om "pop" op het exacte moment is het in de richting van de aarde. Dan is een wolk van nare dingen konden vliegen van die zonnevlek, in de ruimte, en naar de aarde, heel snel inderdaad.

Gelukkig hebben we veel satellieten bewaken van de zon, en bijna elke zonnevlek uitbarsting wordt gadegeslagen door een satelliet die ons zal vertellen op aarde waar de uitbarsting gebeurde en welke richting hij op weg is (of zij de aarde zal raken of niet) en hoe lang het duurt om hier te komen (gewoonlijk 2-3 dagen).

Natuurlijk hebben satellieten ons te vertellen over het is geweldig, maar het kan ons niet helpen vermijden, het laat ons net een beetje waarschuwing aan astronauten vertellen om terug in het ruimtestation te krijgen, omdat een dodelijke straling wolk is post in hun richting.

Solar Wind

Zo, nu begrijp je de zonnecyclus, en zonne-max is wanneer er veel zonnevlekken (en andere methoden release) met een hoge kans op een uitbarsting in de richting van de aarde te creëren intense aurora shows.

Hoe waarschijnlijk is een grote CME uitbarsting aarde gericht?

Nou, het is vrij waarschijnlijk. Ik kan persoonlijk denk terug maar een paar jaar toen ik hoorde over Aurora's zichtbaar zijn in Noord-Frankrijk te wijten aan een grote zonnevlek uitbarsting direct tegenover aarde welk niveau Kp9 geomagnetische storm veroorzaakt. Het kan zijn geweest 2008 (toen de zon was eigenlijk heel rustig, dit is hoe onvoorspelbaar het is).

Maar een van de meest beroemde aurora stormen in de geschiedenis is bekend als de Carrington Event. Zeg die 2 woorden aan een aurora watcher en zij zullen weten meteen wat je over praat. Het is een echt fascinerend te lezen.

Als een evenement op dezelfde schaal als de Carrington gebeurtenis vandaag gebeurd is, zou je aanzichten krijgen als dit te krijgen: over Frankrijk, New York en Lodon

poollicht oorzaak zonnewind

En er is geen voorspellen, als, of wanneer een evenement van deze omvang zal gebeuren. Het kan morgen gebeuren.

Zelfs als er niet een ander evenement op de schaal van de carrington evenement, is er nog steeds kans op poollicht zichtbaar in lagere breedtegraden van Europa zijn dan normaal.

Dus de enige vraag die overblijft is, net op het moment is de volgende zonne-max?

Solar Max is NU.
Winter 2013.

Deze winter zal er aarde gericht explosies op de zon hurling veel aurora creëren goedheid naar ons toe. Dit is bijna zeker (het gebeurt zelfs wanneer het niet in zonne max). Maar het is een kwestie van, hoe groot zal deze gebeurtenissen zijn en zullen we zien een andere Carrington evenement deze winter?

Zoals het er nu uitziet in 2015, zijn de wetenschappers momenteel ook even de draad kwijt. Terwijl na een solar max, kan het gebeuren dat er altijd nog twee pieken komen vanaf de zon. Die pieken waren al geweest tegen het einde van 2014, nu blijkt in 2015 de zon zich toch anders te gedragen dat ze gewend zijn. Wij hebben daar al eerder een artikel over geschreven zonnevlammen en CME's, naar de Aarde en NASA waarschuwt iets onverwachts gebeurt op de Zon  dat moeten we goed onthouden gezien dat dit wel ons leven zal bepalen in de aankomen maand juli van 2015.

Gezien dat er namelijk nog een evenement aan de gang is op de aarde zelf, wederom hier ook weer dat de wetenschappers momenteel achter hun oren krabben. In dit artikel Schokkend aarde staat op het punt met ompoling en dat is geen grapje, het begind er nu meer op te lijken dat de aarde meer kwetsbaarder is geworden met solar wind. Wij van Nieuws & Feiten schrijft niet zomaar iets, wij zoeken dit soort dingen uit voordat wij dit ooit zullen plaatsen op het net. In en om en nabij juli 2015 kan de aarde getroffen worden door een CME, dit betekend dat overal op de aarde het licht uit zal zijn. En dit is geen grapje, maar het kan zeker jaren duren voordat er ooit weer eens stroom geleverd wordt aan huis. 

En er is geen voorspellen, als, of wanneer een evenement van deze omvang zal gebeuren. Het kan morgen gebeuren. Zelfs als er niet een ander evenement op de schaal van de carrington evenement, is er nog steeds kans op poollicht zichtbaar in lagere breedtegraden van Europa zijn dan normaal. Dus de enige vraag die overblijft is, net op het moment is de volgende zonne-max? Solar Max is NU. Winter 2013. Deze winter zal er aarde gericht explosies op de zon hurling veel aurora creëren goedheid naar ons toe. Dit is bijna zeker (het gebeurt zelfs wanneer het niet in zonne max). Maar het is een kwestie van, hoe groot zal deze gebeurtenissen zijn en zullen we zien een andere Carrington evenement deze winter?

De tijd zal het leren ... ..

Laatste Update

Sinds het maken van deze pagina, sommige mensen hebben ons uitgedaagd zeggen dat het niet mogelijk is voor aurora in de delen van Europa hebben we gezegd, nou ja, om die mensen, ik stel voor dat je kijkt naar de volgende links. Er is zo veel valse informatie over aurora borealis en zo veel mensen met het advies erop dat niet begrijpen van de wetenschap achter het. Aurora Borealis kan en gebeurt op vele plaatsen in Noord-Europa. Mensen die niet begrijpen van de wetenschap achter deze die gewoon zeggen: "het is niet mogelijk" verkeerd zijn, en helaas voor die mensen, zullen ze nooit krijgen om de aurora te zien.

Maar omdat je dit leest, je weet nu is er een kans op poollicht, en met deze website, dan weet u precies wanneer ze te zien! Geniet van de links.

Noorderlicht in Holland / Nederland

Meer Auroras van Isle of Man, Britse Eilanden

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-isle-of-man-19886141

Aurora zichtbaar in Essex, UK

http://twitpic.com/a84aa5

Hier zijn vele grote aurora foto's genomen in Duitsland de afgelopen jaren

http://www.naturgewalten.de/aurorapics.htm

Sommige aurora schoten van Oostenrijk! (Polarlichter in Österreich!)

http://www.auroraaustria.com/astro/aurora/

Nordlys (aurora) dan Danmark

http://www.dmi.dk/nyheder/arkiv/nyheder-2012/nordlys-over-danmark-tirsdag-aften/

Aurora's in Noord-Ierland

http://www.nightskyhunter.com/Aurora%20Borealis%20Gallery.html

Aurora's in België (magnifique Aurore boréale en Belgique)

http://www.astro.ulg.ac.be/~demoulin/aurore.htm

Auroras in Belfort, Frankrijk (Francais: Aurore polaire du 20/11/2003 près de Belfort, Frankrijk)

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:RM10C08A.JPG

Grote foto's van Aurora in de Elzas, Frankrijk 2003

http://gipp.chez.com/voyages_et_photos/astronomie/bas.html#aurore_alsace

France Aurora groep op Yahoo: http://fr.groups.yahoo.com/group/aurorespolaires/

Het enige dat wij van Nieuws & Feiten nog rest aan te geven is, zorg dat je voorbereid bent dat als het stroom totaal uitvalt. NASA en de regering gaat u echt niet vertellen wat er daadwerkelijk gaat komen, u bent dus gewaarschuwd.

Wijzig uw voorkeuren

© 2021 Nieuwsberichten nieuws. Alle rechten voorbehouden. Nieuwsberichten® en het bijbehorende logo zijn federaal geregistreerde handelsmerken van Nieuwsberichten, en andere handelsmerken die hierin worden gebruikt, zijn eigendom van en kunnen worden geregistreerd door hun respectieve eigenaren.
Free Joomla! templates by Engine Templates