B. Thermische energie

Thermische energie

Wetenschappers geloven dat de opwarming van de aarde?

De meeste wetenschappers geloven dat de opwarming van de aarde achter het smelten van de ijskap zit en dat de verhoogde koolstofemissie achterloopt op de opwarming van de aarde.

Thermische energie

Als dat het geval is, waarom krijgen sommige gebieden dan warmere winters zoals Noord-Amerika, terwijl andere regio's koudere winters krijgen, zoals Europa, Siberië en het Midden-Oosten?

LINK: Of waarom is Ice Cap recordhoogte in het oosten van Antarctica?

Thermische energie

De aarde draait in een hoek van 23,5 graden om zijn as die loodrecht staat op zijn baan rond de zon. Vanwege deze tilt; de evenaar is niet het dichtstbijzijnde oppervlak van de zon behalve twee keer per jaar. Waarom is het dan, dat de temperatuur op zeeniveau langs de evenaar, de heetste op aarde is?

De zon straalt straling uit, zoals röntgenstralen, ultraviolet, zichtbaar licht, infrarood en radiogolven.De zon stoot ook geladen deeltjes uit, zoals elektronen en protonen. Wetenschappers bevestigen dat elektronen vast komen te zitten in het buitenste magnetische veld en dat protonen vast komen te zitten in het innerlijke magnetische veld dat de planeet omgeeft, in de Thermosfeer-laag zo'n 100 tot 800 km (62 tot 500 mijl) boven het aardoppervlak. Wat maakt zo'n regio van de atmosfeer heet?

Thermosfeer

Het bereikt 1.700 graden Celsius in de laag Thermosfeer boven de magnetische evenaar en 180 graden Celsius boven de magnetische polen. Hier is een quiz: die heter voelt; 1700 graden Celsius op 100 km boven ons hoofd, of 6000 graden Kelvin aan de oppervlakte van de zon zo'n 150 miljoen km ver? Het antwoord is niet ongecompliceerd, omdat de intensiteit van straling sterk wordt bepaald door Boltzmanns zwarte lichaamsvergelijking, zoals we verder zullen bekijken op de pagina met de temperatuur van de aarde van deze site, en erachter komen dat de thermische straling die het aardoppervlak bereikt 1,8 maal sterker is dan de Thermosfeerlaag dan rechtstreeks van de zon. Kan er een directe relatie zijn tussen de temperatuurkaart op het aardoppervlak en de temperatuurkaart in de laag Thermosfeer? Opwarming van de aarde zou dan gerelateerd zijn aan verhoogde temperatuurniveaus op de laag Thermosfeer, niet waar? Maar hoe is dat mogelijk? En kan Global Warming worden toegeschreven aan de ineenstorting van de magnetische veldkracht over sommige delen van de planeet?

Kan klimaatverandering worden gekoppeld aan de beweging van de magnetische polen? Manuscripten uit oude teksten beschreven in detail, een bittere koude golf die plaatsvond tussen de jaren 900-950 na Christus in Arabië; op welk moment de magnetische pool zich in Siberië bevond. Dezelfde temperatuurgordel die Europa vandaag dekt, lijkt toen de Arabische regio te hebben bedekt.

Wijzig uw voorkeuren

© 2021 Nieuwsberichten nieuws. Alle rechten voorbehouden. Nieuwsberichten® en het bijbehorende logo zijn federaal geregistreerde handelsmerken van Nieuwsberichten, en andere handelsmerken die hierin worden gebruikt, zijn eigendom van en kunnen worden geregistreerd door hun respectieve eigenaren.
Free Joomla! templates by Engine Templates