Aardtemperatuur

IJskappen

Waarom variëren de temperaturen op zeeniveau?

De aarde heeft een axiale helling van ongeveer 23,44 ° (23 ° 26 '). De as is in dezelfde richting gekanteld. Axiale helling van de aarde. Aardwarmte of geothermie is afkomstig uit de Griekse woorden geo (aarde) en thermos (warmte). Er kan energie worden gewonnen door gebruik te maken van het temperatuurverschil tussen het aardoppervlak en diep in de aarde gelegen warmtereservoirs.

Aardtemperatuur op zeeniveau

Gedurende het hele zonnejaar. Echter, terwijl het rond de zon draait, zal het halfrond van de aarde dat van de zon is gekanteld geleidelijk naar de zon worden gekanteld terwijl het in een bijna cirkelvormige baan beweegt, en vice versa voor het andere halfrond. Dit effect is de belangrijkste oorzaak van de vier seizoenen. Het halfrond dat naar de zon kantelt, ervaart meer uren zonlicht elke dag. De Steenbokskeerkring, of zuidelijke keerkring, is een van de vijf belangrijkste riemen of breedtegraden. Axiale helling Het markeert een regio met homogene temperatuur op de kaart van de aarde. Het ligt 23 ° 26 'zuidelijk van de evenaar en markeert de zuidelijkste breedtegraad waarop de zon op 21 december direct loodrecht verschijnt in een evenement dat de winterzonnewende wordt genoemd.

Omdat de aarde om zijn as slingert, lijkt de Winter Zonnestilstand heel erg op een afstand van 21 december. Net als op het noordelijk halfrond, equivalent van de Steenbokskeerkring, is er de Kreeftskeerkring waar de Zon verschijnt direct loodrecht op 21 juni in een evenement dat Zomer Zonnestilstand wordt genoemd. De regio ten noorden van de Steenbokskeerkring en ten zuiden van de Kreeftskeerkring staat bekend als de tropen. Daarom is het zo dat het loodrechte uiterlijk van de Zon op het oppervlak van de planeet beperkt is en constant in voorwaartse en achterwaartse richting in het Tropengebied is. Sommigen geloven dat de evenaar de hoogste temperatuur ervaart omdat men denkt dat het dichter bij de zon staat dan enig ander deel van onze planeet.

We moeten echter iets bedenken dat de axiale kanteling van de aarde de evenaar niet dichter bij de zon maakt dan de zuidelijke middelste breedtegordel bijvoorbeeld tijdens een de winter zonnewende en op zo'n moment het dichtst bij de zon in feite de regio raakt van het baanplateau van het zonnestelsel, dwz op de Steenbokskeerkring dat niet zo heet is als de evenaar. Sommigen vragen zich af waarom ecliptica de equator de warmste plek op aarde wordt wanneer deze op elk moment op zeeniveau wordt gemeten? Sommigen schrijven de projectiehoek toe tussen de zonnestralen en het aardoppervlak om de temperatuurvariatie te beïnvloeden.

De projectiehoek begint bij 90 ° bij het gebied dat raakt aan het baanplateau van het zonnestelsel en wordt kleiner totdat het 0 ° bereikt bij het gebied loodrecht op het baanoppervlak van het zonnestelsel. Dit verklaart niet waarom het oppervlaktegebied dat zich op 90 ° (graad) bevindt ten opzichte van de zonne-energie, dwz in de Steenbokskeerkring tijdens een de winter zonnewende, minder temperatuur heeft dan bij de evenaar, waar de temperatuur momenteel het hoogst is terwijl de projectiehoek kleiner is dan 90 °! Liggend tussen de twee tropen, en als de projectiehoek en/of nabijheid van de zonne-energie de aanjagers zijn van hoge temperaturen, zou de evenaar slechts eenmaal per zes maanden de kans krijgen om te komen in een rechte hoek, het dichtst bij de zon.

Dit zou er niet het heetste plekje op aarde het hele jaar door van moeten maken; maar het is! Zoals getoond in figuur 16, op een Winter Solstice-dag, wanneer regio y (equator) zich op dezelfde afstand en projectiehoek van de zon bevindt als regio x (zuidelijke middelste breedtegordel); waarom hebben ze dan een temperatuurverschil? En wat regio y (equator) de hotste plek op aarde het hele jaar door maakt; terwijl het dichtstbijzijnde gebied bij de Zon, regio z (Kreeftskeerkring), een lagere temperatuur ervaart? Je vraagt ​​je misschien af, wat maakt temperatuurverschil over het oppervlak van de aarde helemaal, gemeten op zeeniveau?

Wijzig uw voorkeuren

© 2021 Nieuwsberichten nieuws. Alle rechten voorbehouden. Nieuwsberichten® en het bijbehorende logo zijn federaal geregistreerde handelsmerken van Nieuwsberichten, en andere handelsmerken die hierin worden gebruikt, zijn eigendom van en kunnen worden geregistreerd door hun respectieve eigenaren.
Free Joomla! templates by Engine Templates