Aarde magneten

magneten

Aarde magneten

De meeste wetenschappers geloven dat het magnetische veld van de aarde niet wordt gegenereerd uit een permanente magneet, maar wordt veroorzaakt door de elektronen die de binnenkern voortdurend uitstraalt en die toevallig in de buitenste kern stroomt in spiraalvormige paden dankzij de rotatie van de aarde.

Aarde magneten

Dit verklaart echter niet de redenen achter de huidige ineenstorting van het magnetisch veld over het westelijk en zuidelijk halfrond, noch de redenen achter het omgekeerde magnetische veld in Antarctica, dat zo'n 10.000 jaar geleden begon op te duiken. Sommige wetenschappers geloven dat de aarde-spin miljarden jaren geleden begon nadat de zonne-nevel instortte. Toen de nevel instortte, begonnen de fragmenten te draaien en vanwege de aanwas, wat de groei van een massief object betekent door zwaartekracht meer materie aan te trekken; de massa's begonnen elkaar te beïnvloeden en veroorzaakten een impulsmoment, wat leidde tot het draaien van het grote lichaam. In onze dagelijkse ervaring is het de kracht van wrijving die ervoor zorgt dat aardgebonden voorwerpen niet meer eeuwig bewegen.

Maar voor rotatie van de aarde om zijn as, is er geen kracht die werkt om het draaien tegen te gaan, dus wetenschappers geloven dat het niet nodig is om enige inputenergie te hebben om de aarde draaiende te houden, of dat hij gestopt is met draaien, hij kan nooit meer draaien. Deze hypothese verklaart niet waarom de rotatiesnelheid van de aarde in de afgelopen 400 jaar niet constant was, omdat het elke dag vertraagde en versnelde met enkele milliseconden.

Sommige andere wetenschappers geloven dat de eerste spin kwam als gevolg van een epische botsing tussen de aarde en een andere planeet die ze Thia noemden en die de hoekimpuls creëerde en de planeet dwong te draaien. Tegelijkertijd vertellen wetenschappers dat na de aanwaskracht het resulterende puin samenkwam om de maan te vormen. Het gezegde dat aanwas helpt om zwaartekracht te verzamelen, en als gevolg daarvan een spin is gemaakt, is niet geldig, omdat de maan van vandaag helemaal niet draait om zijn as!

Wijzig uw voorkeuren

© 2021 Nieuwsberichten nieuws. Alle rechten voorbehouden. Nieuwsberichten® en het bijbehorende logo zijn federaal geregistreerde handelsmerken van Nieuwsberichten, en andere handelsmerken die hierin worden gebruikt, zijn eigendom van en kunnen worden geregistreerd door hun respectieve eigenaren.
Free Joomla! templates by Engine Templates