Snelheid Van De Aarde

IJskappen

Snelheid van de aarde

Er zijn twee factoren die de door de binnenste kern geëmitteerde elektronen dwingen om onder een rechte hoek ten opzichte van de rotatie-as te zweven terwijl ze op de buitenste kern stromen. De eerste factor is gebaseerd op de interne structuur van de aarde, die net als die van de andere terrestrische planeten, chemisch is opgedeeld in lagen.

Aardtemperatuur op zeeniveau

De aarde heeft een buitenste silicaat vaste korst, waaronder zich een zeer viskeuze mantel bevindt . De aarde heeft ook een vloeibare buitenste kern die veel minder stroperig is dan de mantel en een solide innerlijke kern. Terwijl de aarde om zijn as draait, moet materiaal nabij de evenaar van de planeet verder reiken om één omwenteling te maken dan materiaal dichtbij de draaias.

Snelheid aarde Dergelijk equatoriaal materiaal moet dan sneller bewegen dan materiaal dichtbij de draaias. Al het materiaal heeft inertie; de neiging van een bewegende massa om zich in een rechte lijn voort te bewegen totdat deze wordt gestopt door een externe kracht. Deze eigenschap zorgt ervoor dat het snel bewegende materiaal nabij de evenaar in een rechte lijn van de planeet weg wil vliegen. De rest van de massa van de planeet trekt door zwaartekracht dergelijk materiaal aan en houdt het vast aan de planeet, maar de inertie van het materiaal zorgt ervoor dat de planeet uitpuilt naar de evenaar.

Elke geologische laag is uiteindelijk en voortdurend opgezwollen. De uitstulping die we aan het oppervlak waarnemen, wordt herhaald bij elke geologische laag en in verschillende graden van excentriciteit, afhankelijk van de laagmassa en de afstand tot het centrum van de aarde. Aangezien de mantel een dubbele dichtheid heeft dan de korst en een groter volume heeft, verwachten we dat de mantel sterk uitpuilt.

Hierdoor kan de Outer Core, vijfvoudig dichtere viskeuze vloeistof, oblaten verschijnen bij een hogere excentriciteit. In alle situaties zijn de bolling hoofdassen uitgelijnd met het equatoriale vlak. Elektronen die worden uitgestoten door de binnenste kern geven er de voorkeur aan langs de uitgebogen buitenste hoofdassen van de kern te stromen, vanwege de vloeistofstatus met lage weerstand in vergelijking met het binnenscherm.

Met andere woorden, elektrische stromen zweven parallel aan het equatoriale vlak van de binnenste kern naar de binnenste mantel. De tweede factor is eenvoudigweg het Coriolis-effect. Dit is een traagheidskracht die wordt uitgeoefend op voorwerpen die bewegen op een roterende schijf of bol en brengt het traject loodrecht op de rotatie-as. Hierdoor worden alle elektroden van de binnenste kern geëmitteerd om bij de binnenste mantel te komen, altijd in een rechte hoek ten opzichte van de rotatie-as.!

Wijzig uw voorkeuren

© 2021 Nieuwsberichten nieuws. Alle rechten voorbehouden. Nieuwsberichten® en het bijbehorende logo zijn federaal geregistreerde handelsmerken van Nieuwsberichten, en andere handelsmerken die hierin worden gebruikt, zijn eigendom van en kunnen worden geregistreerd door hun respectieve eigenaren.
Free Joomla! templates by Engine Templates