Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Papoea-Nieuw-Guinea

{Belangrijk nieuws] Papoea-Nieuw-Guinea wederom getroffen door 7.0 magnitude aardbeving

Een half miljoen mensen die getroffen zijn door de ramp, omdat naschokken meer levens eisen en hulpgroepen worstelen om de zwaarst getroffen gebieden te bereiken. [Belangrijk nieuws] Zojuist een zware aardbeving met 7.0 magnitude trof Papoea-Nieuw-Guinea vlak na middernacht lokale woensdagochtend, waardoor er een gebied ontstond dat eind februari nog steeds herstelt van een 7,0 tremoren.

US Geological Survey

De US Geological Survey zei dat de aardbeving donderdag 8 maart 2018 om 17:39:54 uur lokale tijd toesloeg. De eerste aardbeving was een 6.8 magnitude, direct daarna een 7.0 magnitude aardbeving en de laatste was een 9.6 magnitude

Hulpverleners en overheidsfunctionarissen zijn bedreigd door mensen in Papoea-Nieuw-Guinea die boos zijn over de trage aflevering van noodhulp 10 dagen na een aardbeving met een kracht van 7,5 aardbeving in de hooglanden. 'Mensen sterven langzaam': PNG-aardbeving leidt tot noodtoestand

Papoea-Nieuw-Guinea geschommeld door ENORME 6.8 aardbeving te midden van Ring of Fire-angsten

Een aardbeving van 6.8 MAGNITUDE heeft het eiland Nieuw-Ierland in Papoea-Nieuw-Guinea afgeschoten, volgens rampambtenaren, waardoor de Ring of Fire op scherp staat.

Papoea-Nieuw-Guinea

De verwoestende aardbeving trof rond 3.40 uur plaatselijke tijd op een diepte van zes mijl (10 km), aldus de US Geographical Survey (USGS).

Ambtenaren van het Pacific Tsunami Warning Center zeiden dat er op basis van het huidige bewijsmateriaal geen tsunami-bedreiging is voor nabijgelegen eilanden.

Een woordvoerder zei: "Een destructieve tsunami in de Stille Oceaan wordt niet verwacht en er is geen tsunami-bedreiging voor Hawaii."

Na het incident vanmorgen werden er geen ernstige verwondingen gemeld.

Ten minste 55 mensen kwamen om bij een aparte aardbeving in Papoea-Nieuw-Guinea vorige week, hoewel de autoriteiten vrezen dat de tol de 100 zou kunnen overschrijden.

De ramp met 7,5 magnitude, die afgelopen maandag plaatsvond, verwoestte huizen, veroorzaakte aardverschuivingen en stopte werk bij vier olie- en gasvelden.

USGS

Gouverneur William Powi, gouverneur van de Southern Highlands, voelde zich gisteren getraumatiseerd door de aardbeving en aanhoudende naschokken.

Hij zei: "Het is buiten het vermogen van de provinciale overheid om de omvang van vernietiging en verwoesting het hoofd te bieden."Onze mensen zijn getraumatiseerd en vinden het moeilijk om ermee om te gaan."

Ambtenaren

De Australische Sally Lloyd, die Papoea-Nieuw-Guinea bezoekt, zei dat dorpsbewoners doodsbang waren door het voortdurende geschud worden.

Ze zei: "Het is angst, ze denken dat het einde van de wereld aan het gebeuren is."

De Pacific Ring of Fire is het meest geologisch actieve gebied ter wereld, met meer dan 90 procent van de aardbevingen daar.

De recente volatiliteit in de regio heeft de angst voor de Big One vergroot: een grote aardbeving in een dichtbevolkte regio aan de Amerikaanse westkust of in Japan.

Lees verder

Aardbeving in Papoea-Nieuw-Guinea: woede groeit onder 'vergeten slachtoffers'

Care Australië schat dat een half miljoen mensen zijn getroffen door de aardbeving, met 150.000 mensen die dringend noodvoorraden nodig hebben en waarvan meer dan 100 worden gedood.

Anna Bryan, de programmadirecteur van Care in het land, zei dat de frustratie is gegroeid in de zwaarst getroffen gebieden als naschokken bleven toeslaan.

Op woensdag, een 6.8 magnitude naschok gedood een gezin van zes toen hun huis ingestort en barstte in vlammen.

Huizen herbouwd sinds de aardbeving op 26 februari opnieuw door naschokken is vergaan en de voortdurende bevingen hebben dorpelingen te bang gemaakt om voedsel uit de bush te verzamelen, of proberen hun gewassen en voedseltuinen te herbouwen, waarvan er veel waren weggevaagd.

"We horen berichten dat sommige lokale bevolking geloven dat de aardbeving veroorzaakt werd door tovenarij, en veel mensen hebben ook de mijnen in de regio de schuld gegeven," zei Bryan.

"Mensen raken gefrustreerd en bozer en ik denk dat we ook de dreigingen richting hulpverleners en ondersteuningsmedewerkers van de overheid zullen zien toenemen."

Hongerige, gewonde mensen kwamen binnen van verwoeste hooglanddorpen om toegang te krijgen tot de beperkte hulp die beschikbaar was in Tari in de provincie Hela en velen bleven getraumatiseerd door de ramp.

Woede groeide ook richting de overheid met betrekking tot het gebrek aan informatie en de trage levering van hulp. Veel overlevenden in Tari zeiden dat de wereld niets om hun benarde situatie gaf.

De regering van Nieuw-Zeeland stuurde donderdag een tweede Hercules-vliegtuig, vol met hulpgoederen, terwijl de Australische regering een extra AU $ 1.2 miljoen, drie Chinook-helikopters en defensie- en logistiek personeel heeft gedoneerd om de hulpverlening te coördineren, op verzoek van de PNG regering.

De noodtoestand blijft bestaan ​​in de provincies Hela, Southern Highlands, Western en Enga, hoewel de hulpinspanningen gericht lijken te zijn op de zwaarst getroffen regio's van Hela en Southern Highlands.
'Sorcery' -aanvallen in de hooglanden van Papoea-Nieuw-Guinea - op foto's

Ando Tangiato, een dorpsbewoner in Timu in de provincie Hela, zei dat veel mensen onder enorme aardverschuivingen werden begraven die hele dorpen hadden weggevaagd, en dat de plaatselijke bevolking - uitgerust met niet meer dan machetes, schoppen en hun blote handen - weinig hoop had om ze te redden, of hun lichamen terughalen.

"We hebben bloemen geplant op de plaatsen waar we groeven", zei een jongeman die met de hand had gegraven sinds de aardverschuiving plaatsvond. "Dit is nu een ernstige site. We kunnen ze niet vinden. "

Anna Bryan zei dat de dunbevolkte aard van de hooglanden betekende dat het dodental niet op de kop werd genomen, maar dat de omvang van de vernietiging "enorm" en "wanhopig" was.

In Huiya, vlakbij het epicentrum van de aardbeving, hebben meer dan 2.000 angstige mensen zich verzameld om te wachten op hulp. Ze hebben geen voedsel of water en sommigen zijn uit dorpen gelopen die opgehouden zijn te bestaan.

Qr Code
Ga naar boven