Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

aardbeving

Onderzoek naar voorspellingen van zware aardbeving

Nieuws - Feiten doet ook onderzoek van toename van zware aardbevingen te kunnen voorspellen. Wij leggen u uit met als voorbeeld zoals Europa (maan), en zoals dit steeds meer naar voren blijkt te komen dat Planetaire geometrie ermee te maken zou hebben. Invloeden hier op onze aarde, zullen we iets dieper erop ingaan zoals Eb & Vloed gevaren die momenteel over de gehele wereld zich voordooet.

Europa maan

Europa maan

Nieuwsberichten onderzoekt naar aardbevingen hoe deze zouden kunnen ontstaan, en welke invloeden hierin een rol spelen. Een voorbeeld die wij gebruiken is onze maan, en de maan Europa. Laten we eerst eens beginnen met onze eigen maan.

Getijden Velden Aarde

Getijden Velden

Toepassing van de formule voor de invloed van de getijdenvelden op Aarde laat zien dat het Getijden Veld van de Maan ruim 2x zo groot is als het getijdenveld van de Zon Dit verschil verklaart waarom eb en vloed hoofdzakelijk door de stand van de Maan bepaald worden en dat springtij afhankelijk is van de stand van de Zon t.o.v. de Maanstand.

Een korte uitleg waarin onze maan al een rol speelt in getijdenveld eb en vloed en de springtij de stand van onze zon. Zodra dus onze maan dichterbij staat heeft dat dus al invloed op de aarde. Het zelfde geval is dus ook op de maan Europa, wat beïnvloed wordt door Jupiter. Zodra de maan Europa dichterbij Jupiter komt te staan, breekt het ijs op de maan Europa. Dit laatste kan men dus wel degelijk vergelijken als een aardbeving.

Europa maan

getijdenkrachten

Het oppervlak van Europa maan vertoont lijnen die kunnen zijn ontstaan door cryovulkanisme of geisers. Door de getijdenkrachten van Jupiter kunnen barsten ontstaan in de korst van Europa (maan). Hoewel Europa steeds hetzelfde halfrond naar Jupiter toekeert, komen de lijnen toch over heel het oppervlak voor. Dit is te verklaren indien de ijskorst sneller draait dan de vaste kern

Een van de meest opvallende kenmerken van het oppervlak van Europa maan zijn de donkere strepen die over het oppervlak heen lopen, de zogeheten lineae, die vermoedelijk zijn ontstaan door uitbarstingen van warm ijs als gevolg van warmere onderlagen in combinatie met de aantrekkingskracht van Jupiter. Het effect is in dit geval vergelijkbaar met het ontstaan van een mid-oceanische rug op Aarde. Door aan te nemen dat het oppervlak van Europa iets sneller ronddraait dan het inwendige als gevolg van een vloeibare ondergrondse oceaan die het oppervlak loskoppelt van de rotsachtige mantel, kan in combinatie met het effect van de zwaartekracht van Jupiter op de uitwendige ijskorst van Europa maan kan worden verklaard waarom deze patronen minder regelmatig zijn dan bij een gelijkmatige omwenteling het geval zou zijn geweest.

EB & VLOED

Om even iets dieper op deze materie in te gaan, is wellicht het volgende nieuws bericht wel bekend bij u "Video van zeldzame vloedgolf in Zandvoort: Het was een muur van water'"  zo zijn er ook over de gehele wereld dit soort "zeldzame" vloedgolven die vanuit het niets blijkt te ontstaan. Zo ook dus dat zeewater zich ver terug trekt zoals bij eb en vloed. Door planetaire geometrie en dan even buiten het feit van aanzienlijke seismische aardbevingen die hierdoor kunnen ontstaan, heeft ons zonnestelsel planetaire geometrie zeker invloeden ook hier op de aarde. En dat laatste is steeds sterker aan het worden, en zal ook vaker voorkomen. Zodra men dan ook zich aan zee bevind, kan het wel eens voorkomen dat men dit ook mee zult maken. En gezien dat er geen tijd aan verbonden is dat het zee water zich terug trek, is het risico des te meer gevaarlijker om op dat moment zelf meer het strand / zee in te lopen. Het risico is namelijk dat de getij vloed sneller terug kan komen dat men dat zou verwachten.

Wij hebben ergens een 4 - 5 jaar geleden een artikel geschreven, over De Aarde Magnetisch Veld heeft Grote Problemen. Zoals al blijkt uit dat artikel, kunnen wij nu spreken over daadwerkelijke gebeurtenissen die plaats vinden hier ook op de aarde. Meer aardbevingen en zwaarder, vloedgolven en terug trekking van zee water zoals in Amerika dat zeer grote meren zelfs ineens verdwenen zijn. Weersveranderingen zoals in temperatuur verschillen, hoog water zoals overstromingen zal dan ook geen uitzonderingen meer zijn. Zeespiegel zal zeker ook stijgen, echter niet gelijk over de gehele aarde, omdat de aarde natuurlijk niet echt rond is, en het ligt er maar net aan dat waar op dat moment het laagste punt is waar het zeewater zich op gaat hopen.

Voorspellingen zware aardbevingen

Voorspellingen

Voorspelingen van zware aardbeving door planetaire geometrie een aanzienlijke seismische aardbevingen kan veroorzaken. Europa maan nemen wij als voorbeeld in onze uitleg. Nieuwsberichten, is al een afgelopen jaar tot heden beig met een onderzoek te kunnen voorspellen. Voorspellingen kan angst opwekken zodra de voorspellingen niet correct zijn zoals uit ons onderzoek.

Het onderzoek is nog in volle gang, en zoals wij nog niet exact kunnen aangeven met een publicatie over voorspellingen dat wanneer er een aardbeving plaats zal vinden. Echter hebben wij in ons eerdere artikel al een voorspelling gemaakt, nu zullen wij nogmaals moeten ondervinden of onze onderzoek daadwerkelijk aardbevingen kan voorspellen. Om u alvast een indruk te geven, zullen wij dit geheel nader uitleggen.

Ontstaan van aardbevingen

Wanneer we spreken over eb en vloed als invloed van de Maan, wat is dan wel niet de invloed van de massa van planeten op de Aardplaten, die zoals je weet, op een onderlaag drijven en op en over elkaar glijden. Er is nog niet veel bekend over dit fenomeen, door aardbevingen, op basis van deze specifieke constellaties te voorspellen..!

Soms zien we slechts een seismische toename tot ongeveer magnitude 6.0. En soms lijkt er helemaal geen seismische toename te zijn. De sleutel lijkt de toestand van de aardkorst te zijn; of er een gebied is dat al dan niet rijp is voor grotere seismische activiteit. Dit zou een directe relatie aangeven tussen de opbouw van druk in de aardkorst en versterkte elektromagnetische trillingen door planetaire uitlijningen.

planetaire uitlijningen en Aarde-Harmonieën is een belangrijk hulpmiddel gebleken dat kan worden gebruikt om te anticiperen op grote seismische activiteit. Dit werd opnieuw bevestigd op 16 september 2015 toen een aardbeving met een kracht van 8,3 plaatsvond in Coquimbo, Chili. Aarde-harmonieën gaven aan dat 17 september een kritieke datum zou zijn. De aardbeving vond plaats op de 16e (22:54 UTC), ongeveer vijf uur voordat de Aarde op een lijn stond met Jupiter en Neptunus..!

Wij geloven dat aardbevingen tot op zekere hoogte altijd onvoorspelbaar zullen zijn, vooral de omvang. Maar het is bewezen dat wanneer planetaire uitlijningen in ons zonnestelsel plaatsvinden, seismische activiteit op Aarde de neiging heeft om op te lopen naar magnitude 6 of hoger. Dit stelt ons in staat kritische tijdskaders te definiëren. Over het algemeen veroorzaakt niet elke uitlijning een seismische toename, maar bijna elke seismische toename (magnitude 6+) wordt veroorzaakt door een of meer planetaire uitlijningen.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, geloven we niet dat de zwaartekracht verantwoordelijk is voor grotere aardbevingen op het moment van de planetaire samenstanden. We geloven eerder dat elektromagnetische golven de aardkorst beïnvloeden op atomair niveau, waardoor specifieke trillingen worden versterkt. Dit is logisch, omdat elektromagnetisme een sterkere kracht is dan de zwaartekracht. Ook is de zwaartekracht gerelateerd aan de massa van een planeet en omdat de massa niet verandert wanneer planeten samen staan, wordt verwacht dat de zwaartekracht dezelfde blijft.

De voorspellingen aankomende

Grote aardbevingswaarschuwing 21 februari – 7 maart 2018

Van 21 februari tot 7 maart 2018 zal een zeldzame planetaire geometrie ongetwijfeld een aanzienlijke seismische toename veroorzaken, met waarschijnlijk twee aardbevingen van rond magnitude 7.8. Er is echter het potentieel voor een zware aardbeving met magnitude 8 of zelfs 9, waarschijnlijk in de eerste week van maart. Sommige van de planetaire uitlijningen lijken op die van grote aardbevingen, zoals de Chileense aardbeving in 1960 (M 9,5), de aardbeving in Alaska in 1964 (M 9,2) en de aardbeving bij Sumatra in 2004 (M 9,3).

Op 21 februari 2018, komen drie planetaire uitlijningen samen, die een seismische toename zullen veroorzaken tussen de 21e en de 24e februari. De hieronder aangegeven voorspellingen, is dus absoluut nog niet de garantie dat deze aardbevingen plaats zullen vinden.

 • 2018-02-21 05:53:56 Zon-Mercurius-Neptunus
 • 2018-02-21 08:20:59 Mars-Mercurius-Uranus
 • 2018-02-21 18:35:36 Aarde-Venus-Neptunus

Op 25 februari komen opnieuw drie planetaire uitlijningen samen, en dit zal de verhoogde seismische activiteit voortzetten van de 25e tot de 28e februari. De hieronder aangegeven voorspellingen, is dus absoluut nog niet de gerantie dat deze aardbevingen plaats zullen vinden.

 • 2018-02-25 09:53:09 Mars-Venus-Uranus
 • 2018-02-25 12:19:55 Aarde-Mercurius-Neptunus
 • 2018-02-25 15:58:13 Zon-Mercurius-Venus

Rond 4 maart komen niet minder dan zes planetaire uitlijningen samen. De hieronder aangegeven voorspellingen, is dus absoluut nog niet de garantie dat deze aardbevingen plaats zullen vinden.

Dit is zeer zeldzaam en komt bijna nooit voor. Wat het bijzonder uniek maakt, is de viervoudige uitlijning op die dag met Mercurius, de zon, Mars en Jupiter, goed voor vier van de zes uitlijningen. Het maakt 5 maart een kandidaat voor grote seismische activiteit.

 • 2018-03-03, 21:45:21 Zon-Mars-Jupiter
 • 2018-03-04, 13:46:25 Mercury-Mars-Jupiter
 • 2018-03-04, 13:55:50 Aarde-Zon-Neptunus
 • 2018-03-04, 18:03:05 Venus-Mercury-Aarde
 • 2018-03-04, 22:09:51 Mercury-zon-Jupiter
 • 2018-03-05, 0:01:57 Mercury-Sun-Mars

Met deze meervoudige convergentie is dit tijdskader sterker dan de meeste andere in de afgelopen jaren. De subductiezone van Cascadia is een mogelijke kandidaat, omdat het de enige subductiezone ter wereld is die de afgelopen decennia nog geen zware beving heeft gehad.Hoe dan ook, als de Aarde het lage gemiddelde van zwaardere aardbevingen in de laatste twaalf maanden goed zal maken, dan zal het zeker in dit tijdskader zijn.

Dit is een tijdige waarschuwing zodat iedereen een kans heeft om zich voor te bereiden. En voorbereiding is belangrijk, afhankelijk van de locatie en hoe aardbevingsgevoelig die is. Er is geen manier om precies te weten waar grotere aardbevingen zullen plaatsvinden. Dit is een serieuze waarschuwing. We gaan zeker een significante seismische toename ervaren in dit tijdskader, maar het is sterk afhankelijk van de toestand van de aardkorst hoe de seismische toename vorm gaat krijgen. Maar er worden ten minste twee grote bevingen verwacht.

Software

U kunt nu zelf ook proberen voorspellingen te maken, zodra er weer planetaire geometrie opkomst zijn.

Op de website solar system scope kunt u de software downloaden op uw desktop, Google play of Iunes, ga hiervoor naar solar system scope en download de software, en wellicht komt u zelfs dichterbij de waarheid van zware aardbevingen hier op onze aarde.

Qr Code
Ga naar boven