Zware Aardbeving Magnitude 8.6 Fiji en Lombok

Lombok, drietal intense aardbevingen, Zuidelijke Stille Oceaan en Indonesië

Buitenland Nieuws: De 8.2 magnetude aardbeving Fiji, er waren geen tsunami waarschuwingen

Buitenland JAKARTA, Een aardbeving van 8.2 op de schaal van Richter schudde de Fiji-eilanden op zondag (08/19/2018), volgens de United States Geological Survey (USGS). Maar vanwege het centrale punt diep in de grond, veroorzaakte deze sterke aardbeving geen tsunami. 

6.5 Magnitude Aardbeving Oost-Lombok Vanmiddag

Bovendien zijn er tot nu toe geen meldingen geweest van schade of slachtoffers. USGS, zoals gemeld door AFP , zei dat de aardbeving plaatsvond om 12:19 lokale tijd op een punt 361 kilometer ten oosten van de hoofdstad Suva met een diepte van 559 km.

Het Pacific Tsunami Warning Center op Hawaii heeft echter geen waarschuwingen gegeven.

"Er was geen tsunami-bedreiging omdat de locatie van de aardbeving te diep in de ingewanden van de aarde lag", zei de verklaring van het Pacific Tsunami Warning Center.

De enorme aardbeving leidde tot verschillende naschokken, waarvan er één 6.2 magnitude was. Op basis van rapporten van inwoners van Suva die zich op het hoofdeiland van Viti Levu bevonden, voelden ze echter geen enkele schok.

Het seismologie bureau van Fiji heeft dezelfde verklaring afgelegd.

"Het vormt geen directe bedreiging voor Fiji's grondgebied vanwege zijn zeer diepe positie".

Een zware aardbeving met een kracht van 6,3 schommelde het Indonesische eiland Lombok zondag, waardoor mensen op straat vluchtten slechts twee weken na een aardbeving waarbij meer dan 460 mensen werden gedood.

De aardbeving was gecentreerd ten westen-zuidwesten van Belanting stad in Oost-Lombok, zei de US Geological Survey op een relatief ondiepe diepte van zeven kilometer (vier mijl).

Er waren geen directe meldingen van sterfgevallen of letsels door de laatste beving.

"De aardbeving zorgde ervoor dat mensen in paniek raakten en hun huizen ontvluchtten", vertelde woordvoerder van het nationale rampenbureau Sutopo Purwo Nugroho aan Metro TV.

"We zijn het nog aan het controleren."

Hij voegde eraan toe dat aardverschuivingen werden gerapporteerd in een nationaal park waar honderden wandelaars vastzaten op een vulkaan na een aardbeving eind juli.

Bewoners zeiden dat de aardbeving sterk werd gevoeld in Oost-Lombok.

"Ik reed om hulp te verlenen aan evacués toen plotseling de elektriciteitspaal slingerde. Ik besefte dat het een aardbeving was." Mensen begonnen te gillen en huilen, ze renden allemaal naar de straat," vertelde East Lombok resident Augus Salim.

De beving werd ook gevoeld in Mataram, de hoofdstad van het eiland en op het naburige resort eiland Bali.

Het komt twee weken na een oppervlakkige schok van 6,9 magnitude op 5 augustus waarbij tienduizenden huizen, moskeeën en bedrijven in Lombok zijn geëgaliseerd.

Meer dan 460 mensen stierven en tienduizenden raakten gewond.

De zwaarst getroffen regio lag in het noorden van het eiland.

Een week voor die aardbeving trof een nieuwe beving het eiland en doodde er 17.

De aardbeving van 5 augustus liet meer dan 350.000 ontheemden achter, velen sliepen onder tenten of dekzeilen in de buurt van hun verwoeste huizen of in evacuatieverhuizingen, terwijl geïmproviseerde medische voorzieningen werden opgezet om de gewonden te behandelen.

Zwaar beschadigde wegen, met name in het bergachtige noorden van het eiland, hebben hoofdpijn gecreëerd voor hulporganisaties die hulp proberen te verdelen.

De economische tol van de beving - inclusief de impact op gebouwen, infrastructuur en productiviteit - is geschat op ten minste 5 biljoen rupiah ($ 348 miljoen).

Indonesië, een archipel van duizenden eilanden, zit op de zogenaamde Pacifische "Ring van Vuur", waar tektonische platen botsen en veel van de vulkaanuitbarstingen en aardbevingen in de wereld voorkomen

In 2004 heeft een tsunami veroorzaakt door een onderzeese aardbeving met een kracht van 9,3 uit de kust van Sumatra, in het westen van Indonesië, 220.000 mensen gedood in landen rond de Indische Oceaan, waaronder 168.000 in Indonesië.

Hieronder heeft u een indruk waar momenteel over de wereld zware aardbevingen plaats vinden.

# .

#

#

Translate

Wijzig uw voorkeuren

© 2021 Nieuwsberichten nieuws. Alle rechten voorbehouden. Nieuwsberichten® en het bijbehorende logo zijn Nederland geregistreerde handelsmerken van Nieuwsberichten, en andere handelsmerken die hierin worden gebruikt, zijn eigendom van en kunnen worden geregistreerd door hun respectieve eigenaren.
Onafhangkelijk journalistiek by Nieuwsberichten Binnenland & buitenland nieuws