Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Artikelindex

geld, besparing

Energie  bespaar tips opgesteld, zodat u straks met € 731.- iets leuks kunt doen

Met doorzettingsvermogen voordat we daadwerkelijk realiseren hoeveel men eigenlijk kunt besparen.

Wij hebben niet het wiel niet uitgevonden op dit gebied, afdoende leert men iedere dag iets meer erbij, wat in uw voordeel kan zijn. Wij verspillen zo ongelooflijk veel geld per jaar, en zodra wij dit van Nieuws en Feiten nu de mogelijkheid heeft om u mee te delen in de resultaten om uw geld in uw portemonnee te houden. Voor mensen met een inkomsten, is zelfs de mogelijkheid om eens persoonlijk contact op te nemen met uw gemeente voor een aanvraag bijzondere bijstand wet. Ieder die een zeer lage inkomsten heeft, kan daarvoor in aanmerking komen, ook dus als u een baan heeft.

Leg de gehele situatie uit dat waarom u dit geld nodig hebt, en de besparing die het u oplevert na een jaar. Het gaat hier om een zeer kleine investering, het lijkt ons sterk dat ze dit af zullen wijzen. Dat geld wat u wellicht kunt krijgen, behoefd u niet terug te betalen. Het is wel zeer verstandig om van te voren absoluut zeer goed alles na te zien dat hoeveel u nodig heeft aan investering.

Klimaattop

Na de klimaat top, zullen de nieuwe resultaten worden gepresenteerd naar de bevolking. U moet dit voor zijn om nu zoveel mogelijk geld terug te verdienen, gezien dat na de klimaattop een prijskaartje wordt gepresenteerd naar de bevolking. Zeer veel mensen hebben al zeer weinig inkomsten, en dat zal door deze klimaat top nog minder gaan worden. NIeuws en Feiten vindt het dan ook een noodzaak om u alvast te waarschuwen, en voor te bereiden.

Voordat wij verder gaan, attenderen wij u erop dat onderaan de pagina naar de volgende nieuw artikel kunt gaan, of aan de rechterzijde.

Benodigdheden Investering kosten

Afhankelijk hoeveel lampen er aan staan op een avond, dat even in de gaten houden. Vervang lampen die korter dan 5 minuten aanstaan niet, met led lampen. Wij gaan ervan uit gaan dat 5 led lampen nodig zijn die langer dan 30 minuten aanstaat. LED lampen van Action gaan best wel rap stuk, het is dus een gok als ze langer mee gaan. Lidl led lampen hebben wij geen ervaring mee, of die snel stuk gaan, eveneens is dit dus ook een gok.

 • Stekkerdoos MET SCHAKELAAR € 1,99
 • LSC LED lamp E27 10W 810 lummen Action € 4.99 euro per stuk.

Action 4 stekkerdoos met een aan uit schakelaar kosten per stuk € 1,99 x 4 = € 7.96,- euro. 1 led lamp Action € 4.99 euro per stuk x 5 = € 24,95 euro voor 5 lampen.

Totale investering komt dan op € 32,91

Radiatorfolie kan men overal halen in een bouwmarkt

 • 1 rol radiatorfolie dubbel folie erin verwerkt, kosten per rol ongeveer € 10,- Let op de isolatiewaarde van (Rd) hoe hoger het getal, hoe meer isolatie
 • Nietjes 1 doosje ongeveer € 4,- euro
 • Niet pistool handmatig niet elektra nieter ongeveer € 10,-
 • Radiatorfolie tape € 8,-

Totale investering € 64.91 euro.

We zien hier al de totale investering die men inderdaad kwijt bent in het begin, er moet ergens gestart worden om een besparing te krijgen aan het einde van het jaar een bedrag van 505,- euro terug te verdienen. We moeten realistisch zijn wat we in totaal overhouden, investering € 64.91 - besparing = € 440.09 dat is uw totale besparing. Dat is dus aan het einde van je jaar contract energie bedrijf, we kunnen nog meer besparen. Zodra u ieder jaar eens kijkt dat waar u de meeste welkomstpremie kunt krijgen, kan dit oplopen vanaf de laagste bedrag € 125.- tot maat liefst € 291,-

Dit wil dan aangeven dat u in het totaal een geld bedrag van dat jaar in uw zak kunt steken van maar liefst € 731.-- in 1 jaar.

Dat bedrag wat u bespaart en terug hebt gekregen van uw energie maatschappij zou u eens toe moeten voegen aan uw vakantie geld. Dit bedoelen wij nu, dat u geld over de balk smijt, terwijl u ongelooflijk veel leuke dingen ermee kunt doen.

In 2016 gaat de gas prijs omhoog, en de elektra naar beneden in kosten, u zult zelf de keuze kunnen maken welke u als eerst aan wilt pakken "elektra" of "gas verbruik" die keuze ligt dus aan u waar te beginnen. Uw maand premie zal dus ook naar beneden worden gesteld, na dat jaar, omdat u dus veel minder verbruikt als voorheen. Echter zult u dit moeten onthouden, dat het jaar erop de terug gaven natuurlijk minder zal zijn, het geld wat u normaal gesproken eerst betaalde zou u dus opzij kunnen zetten in het tweede jaar.

Alle geld wat u bespaard hebt, zou u er verstandig aan doen, omdat weer te gebruiken voor een volgende investering om te bezuinigen.

Dit laatste vernoemen wij even, gezien dat wel vast staat, dat we ergens in 2017 naar koudere tijden toegaan. Het is dan ook verstandig om uw woning beter te isoleren.


De verstandigste keuze is om eerst op te besparen op de maandbedrag die het hoogst zijn. Dat kan zijn elektra, of dat kan zijn gas.

Laten we ervan uit gaan dat uw gas verbruik hoog is , dan pakken we die eerst aan. Het volgende jaar nadat u de eerste teruggaven hebt gehad, kunt u dat geld gebruiken om de andere martiaal aan te schaffen.

Gas verbruik verminderen.

Radiatorfolie met schuimlaag of dubbele aluminium laag erin verwerkt, op de verpakking staat dat hoeveel rendement men kan behalen per soort. Let daar dus goed op.

Koop absoluut niet de radiatorfolie van Tozon. Dit verklaren wij nader, de folie die u rechtstreeks tegen uw radiator aan plak, blijft de koude lucht door uw muur heen komen. En dat moet juist voorkomen worden, alles moet simpel weg in zijn geheel afgesloten worden. De video van Tozon, geeft u wel degelijk een perfecte resultaat, maar niet de nadelen ervan die wij zojuist hebben beschreven.

Benodigdheden

 • 1 rol radiatorfolie dubbel folie erin verwerkt, kosten per rol ongeveer € 10,-
 • Nietjes 1 doosje ongeveer € 4,- euro
 • Niet pistool handmatig niet elektra nietter ongeveer € 10,-
 • Radiatorfolie tape € 8,-

___________________
Totale investering € 32,--

De bedoeling is om de totale muur van plafon tot aan de vloer, helemaal te bekleden met radiatorfolie ook onderzijde van de vensterbank. Hier is al een afwijkende toepassing, we gaan dus niet alleen achter de radiator folie plaatsen maar de gehele muur.

Snij eerst de folie op maat, en zorg ervoor dat men alle folie zo dicht mogelijk aansluit op de volgende baan die u bevestigd tegen de muur. Alle naden van de radiatorfolie plakt u dan af met de radiatorfolie tape. Zo bekleed u die gehele muur met radiatorfolie, om de aller beste resultaat te krijgen om op uw gas verbruik vermindering.

De muur is nu helemaal klaar, we zien echter wel nu de isolastiefolie inzicht, en dat mag absoluut niet overgeverft worden, anders geeft het niet zijn werking.

Als de mogelijkheid aanwezig zal zijn, doet u er verstandig aan om gordijnen te kopen. De meeste gordijnen isoleren al veel meer dan, lammellen, luxaflex of rolgordijnen. Er zijn nu ook grodijnen op de markt in diverse kleuren en motieven, die een extra isolatie hebben, vraag hier eens na in de winkel.

De lelijke aanzicht is wat u eerder zag, totaal verdwenen.

Ramen isoleren

Als afsluiting is er alsnog 1 belangrijk punt wat alsnog zeer veel energie verspilt, en dat zijn de ramen zelf.

Wij van Nieuws en Feiten hebben dit nog niet aangepakt, gezien als we dit willen aanpakken moet er behoorlijk goed over na gedacht moet worden dat we iets kopen wat nadien een verspillen blijkt te zijn. Er is raamfolie op de markt, maar die is best wel prijzig. Raamisolatie kost 65 euro per m2 (vanaf 40 m2 raamoppervlakte) dit is exclusief btw. Raamisolatie heeft een hoge lichttransmissie, uitstekende zonwerende eigenschappen in de zomer (zontoetredingsfactor) en sterk isolerende eigenschappen in de winter (U-waarde). Deze drie factoren werden getest door een onafhankelijke instantie volgens de geldende Europese normen EN410 en EN674.

Nu komen we wel terug bij Tozon, Tozon heeft namelijk ook raamisolatie rolgordijnen voor de ramen. Echter hier zit wel weer een nadeel aan vast, de kleuren zijn zilever of wit en dat was het aan kleuren. Nu is het alleen onduidelijk met die rolgordijnen wanneer die gesloten zijn, in de avond naar binnen kunnen kijken. We weten wel, dat je overdag niet naar binnen kunt kijken. Hier de link naar de website van Tozon, zodat u uw eigen keuze kunt maken Tozon

Raamluiken.

Dit moeten we ondervinden wat de beste manier zal zijn om die ramen te bedekken. Dat kan zijn of aan de buitenkant, of aan de binnenkant de woonkamer gedeelte. Ons idee was om platen met multiplex te gebruiken, die in delen van twee of drie stuks ingeklapt kan worden om de ramen weer open te zetten. Op die platen triplex, piepschuimplaten te plakken. Tegen de avond aan, dat men buiten buiten de platen als een deur sluit tegen de ramen aan. Het kan wellicht nog makkelijker dat men helemaal geen omkijken heeft om keer op keer naar buiten behoefd te gaan om die luiken dicht te doen. Een andere optie KAN zijn, plexiglas platen, transparant natuurlijk. plexiglas platen fungeert dan als een extra isolatie glasplaat, dat hoeveel besparing hiermee behaald kan worden weten wij absoluut nog niet. Echter u kunt zelf dit nazien op de website van bijvoorbeeld Gamma Gamma

Dit is alleen voor mensen die geen vaatwasser hebben

U staat in de keuken en wilt afwassen, hoelang duurt het voordat er eindelijk eens heet water uit de kraan komt?

Het is geen boiler, en het water wordt niet van te voren opgewarmd. Het water wordt pas opgewarmd zodra u de kraan wordt open zet, het enige wat veranderd in dit geheel, dat u alleen de koud water leiding nodig hebt. De warmwaterleiding, moet worden afgedopt.


Elektra

Door door slimme keuzes te maken, waar u de stekkerdozen wilt plaatsen en hoe deze te gebruiken. Daar moet echt wel even over nagedacht worden of het systeem voor u wel werkt, wij zijn van een 1 pers. huishouden uitgegaan. U zult zelf moeten nazien of er veel aanpassingen nodig zijn om over gebruikt te kunnen maken van stekkerdozen.

U weet net zoals wij, dat ongelooflijk veel mensen geen zonnepanelen kunnen kopen omdat ze te duur zijn. Hoe graag we dat ook zou willen, kwam Nieuws en Feiten net ergens achter om wel aan zonnepanelen  te komen. Zodra u alles opvolgt zoals wij dit hebben beschreven om te bezuinigen op gas, elektra en water, zal de kans veel groter worden dat u wel zonnepanelen kunt kopen. De Goalzero Yeti 1250 Solar generator kit 1250 WATT vermogen met veel aansluit mogelijkheden, standaard geleverd met 2 x boulder 30 zonnepanelen om in 20-24 uur op te laden.€ 1.999,95.

Het is geen verkoop praatje gezien dat u zelf wel die keuze kunt maken of dit wel of niet aan te schaffen nadien. De batterijen die gebruikt worden bij deze set, kan ook normale autobatterijen gebruikt worden. De batterijen zijn ervoor, om alles stroom in op te slaan, hoe meer batterijen erop aangesloten wordt, kunt u dus langer doen met het stroom verbruik. En daar heeft u een behoorlijk voordeel me, gezien dat alle andere zonnepanelen die de meeste mensen al hebben, geen stroom opslaat maar terug levert aan de energie maatschappij. Neemt u eens een kijkje op de webshop van prepshop waar we dit hebben gevonden. Op het geheel zoals wij hebben bekeken kan in ieder geval uw koelkast, pc, stereo,video,telefoon, router,modem en alle licht op aangesloten worden. De wasmachine en droger niet, u kunt zelf uitrekenen hoeveel stroom u verbruikt op dagelijks gebruik.

Het is een idee, om dat te kunnen kopen van het geld wat u nu dan bespaard en dat wilde wij nog wel even kwijt.

Hieronder verkorte versie investering, alle spullen zijn gekocht bij Action.

 • 4 stekkerdoos MET SCHAKELAAR € 1,99 x 4 = € 7.96,- euro.
 • LSC LED lamp E27 10W 810 lummen € 4.99 euro per stuk x 5 = € 24,95 euro voor 5 lampen.

Het totaal geinversteerde bedrag = 32,91

 

Hoe gaan we te werk.

Hoeveel apparatuur staat er aan als u thuis bent, tel daarvan de aantal stekkers die in de stekkerdoos (1) met de AAN schakelaar moeten komen die u nagebruik weer uit zet. Tel dan op de zelfde positie dat waar alle apparatuur die niet aan staat, tel daarvan ook de stekkers die in de andere stekkerdoos (2) moet komen.

Om het wat makkelijker te maken, spreken we nu over twee stekkerdozen. Stekkerdoos (1) en stekkersdoos (2).

Stekkerdoos (1) heeft een stekker, die steekt u in de muurcontactdoos, stekkerdoos (2) heeft ook een stekker en die steekt u in stekkerdoos (1). Op stekkerdoos (2), steekt u alle stekkers in van de apparatuur die uit staat overdag. En alle overige die altijd aan staan, in stekkerdoos (1), wel na gebruik ook stekkerdoos (1) de schakelaar omzetten naar uit.

PC computer.

De PC computer is de enige die u absoluut NIET op een aan/uit stekkerdoos moet aansluiten.

Die stekker steekt u dus gewoon in het stopcontact, en blijft altijd aanstaan. De hoofd reden is, keer op keer wanneer u de schakelaar aan/uit zet, krijgt de pc een klap te verwerken van de stroom die aan en uit wordt gezet. Hierdoor beschadigt u de computer mee, en zal leiden tot hoge kosten voor de reparatie.

De rest van de apparatuur zoals in de keuken

 • Magnetron
 • Senseo
 • Vaatwasser

Dat zijn allemaal energieslurpers. Dit moeten aangepakt worden om uw stroom verbruik nehoorlijk te verminderen, om dit te kunnen doen is even denkwerk bij nodig. Niet iedere keuken kan dit zomaar even worden toegepast, het is de noodzaak om wellicht apparatuur te verplaatsen in de keuken.

Dit hieronder klinkt omslachtig, maar besparen doet wonderen.
 • Magnetron
 • Senseo

Goed hier zitten we direct al met een probleem, gezien dat we hier twee stekkerdozen nodig hebben. Echter een stekkerdoos heeft 6 stekker mogelijkheden en u gebruikt er 1 per iedere stekkerdoos. Wij hebben geen idee dat of er kleinere stekkerdoos aanwezig zijn met de zelfde mogelijkheid, dan is het dus verstandig om daarvoor kleinere te kopen. stekkerdoos (1), daarvan steekt u de stekker in de muur contactdoos, en in de zelfde stekkerdoos (1) steekt u de stekker van de Senseo "Na gebruik van de Senseo, wel de schakkelaar omzetten op uit.". Eveneens in de zelfde stekkerdoos (2) steekt u direct de stekker van de tweede stekkerdoos, die dan altijd op uit staat, maar aangezet kan worden zodra u de magnetron gaat gebruiken.

Waarom deze methode, de Senseo heeft u vaker op de dag nodig, dus stekkerdoos (1) moet dus aangezet worden als u de Senseo wilt gebruiken, maar we willen niet dat de magnetron ook direct aan gaat. Dat is dus de gehele opzet ervan, aan zetten wanneer het nodig is, en de apparatuur die u op dat moment nodig hebt uit blijft. Dit principe gebeurd dus op alle apparatuur die u in huis heeft.

Bij een 1 pers. huishouden kan er nog ergens op bespaard worden, en dat is het modem van internet en de wi-fi router. Die zet u iedere avond uit zodra u naar bed gaat, ik hoor u al denken dat dan de telefoon ook niet meer werkt. Klopt, de oplossing daarvoor kan zijn uw mobieltje mee te nemen naar de slaapkamer. Maar iedere avond voor het naar bed toegaan haal de stroom er helemaal vanaf de modem zoals wi-fi router. Alles stekkerdozen die u heeft zult u vast beraden elke avond allemaal uit moeten zetten.

Iedereen kan denken wat omslachtig dit allemaal, maar onthou gewoon 1 ding, einde van het jaat met de isolatie van de muur zoals deze methode van stekkerdoos. Haalt u in 1 jaar tijd een totale besparing op van maar liefst € 731.-- op gas en elektra verbruik. Zodra u maandrekeningen heeft van meer dan 150 euro, zult u zien dat u zal worden beloont bij de jaarafrekening.


We hebben nog iets wat wellicht interessant kan zijn.

Reclame folders, kranten en karton.

Iedereen heeft tegenwoordig een papier container, perfect toch. Maar wist u dat u eigenlijk voor die kranten, reclame folders en karton betaald hebt? En wist u dat u nogmaals u geld daadwerkelijk nogmaals weg geeft?

Nieuws en Feiten neemt u mee in onze wereld, alle Reclame folders, kranten en karton doen we degelijk in de papier container, maar die zetten wij absoluut niet aan de weg kant. Tegen het einde van het jaar brengen wij dat weg, en daar krijgen wij geld voor terug. Nou zo moeilijk was dat ook weer niet. Maar we gaven aan, dat u zoals wij betalen voor die reclame folders, kranten en karton die wij allemaal door onze brievenbus binnenkomt. De slimmigheid zit hem hierin, u betaald ieder jaar afvalstoffenheffing. Dus zijn uw Reclame folders, kranten en karton dan betaald of niet?

De afvalstoffenheffing moet u klein beetje terug verdienen, door alle reclame folders, kranten en karton zelf lekker in te leveren dat u de kosten die u moet betalen aan afvalstoffenheffing verminderd. Dat is dus een besparing, die u weer voor een groot gedeelte in uw eigen zak kunt stekken. 480kg naar de prijs per kilo die u voor uw reclame folders, kranten en karton krijgt verschild wel natuurlijk per regio. Dus waarom zouden wij geld weggooien als u er geld voor kunt krijgen, zie tabel hieronder

november 2015 in euro's per 1000kg:

CODE  SOORT  PRIJZEN *
 1.01  Bont (los papier en karton)  € 65,= - € 75,=
 1.05  Karton (los)  € 65,= - € 75,=
 1.05  Balen karton  € 85,= - € 95,=
 1.10  Folders  € 65,= - € 75,=
 2.01  Kranten  € 75,= - € 100,=
 2.06  Kleurschrijf (kantoorpapier)  € 80,= - € 100,=
 3.10  Multi ("glad" wit papier met opdruk)  € 80,= - € 100,=
 3.05  Wit schrijf (wit papier zonder kleur)  € 175,= - € 200,=

U zult zelf het beste kunnen beoordelen of het de moeite waard zal zijn, het is een tip vanuit onze zijde om u meer aan geld te helpen dan dit weg te geven.

Het volgende hoofdstuk is water bezuinigen


Dit is een compleet ander onderwerp, waar voor ons ongelooflijk meer tijd in zal komen te zitten om dit voor u kant en klaar te maken voor u.

Het ontwerp is er, nu nog de simpelste weg om alles aan te sluiten. Dat gedeelte moeten we perfect uitvoeren, voordat wij dit in zijn geheel zullen publiceren. Wij kunnen u wel alvast een voorbereiding geven waarmee aan de slag kunt, dat is namelijk een bio zand filter. Wij zullen dan ook nog op deze plaats de totale uitgaven/investering kosten plaatsen van de bio zand filter.

Ook hier zullen de wenkbrauwen even fronzen bij u, waar kunt u straks het water die u zelf filtert voor gebruiken.

 • Toilet
 • Wasmachine
 • Douche !? *

Nieuws en Feiten gaan er maar vanuit het gemiddeld verbruik van een huishouden van 1 pers. Stel dat uw kwartaal bedrag 35 euro zal zijn, dat kunt u terug brengen naar een kwartaal bedrag van ongeveer 10,- euro per kwartaal. We hebben dus die 35,- euro per kwartaal x 4 op jaar basis = 140 euro per jaar bent u kwijt voor drinkwater of zelfs meer. Wij pakken alleen even hier de opbouwreservoir aan van het toilet, deze opbouwreservoir verbruikt 6/9 liter per spoelbeurt.

Zodra u alleen al de bio zand filter gebruikt voor de opbouwreservoir van de toilet, kan u dus al het verbruik minderen. En zodra de filter nog beter ontworpen wordt, kunt u zelfs al dat water gebruiken voor de  douchen, wasmachine en zelfs vaatwasser.

Bio zand filter zelf kunt maken, en uit alle testen die wij hebben laten uitvoeren, is gebleken dat het water 100% als drinkwater gebruikt kan worden. En dan zitten er geen chemicalien en fluoride meer in. En dat is er absoluut nog een voordeel bij het gebruik van een bio zand filter, het water is ongelooflijk zacht, dat aangeeft dat er amper kalk bevat. En nu wederom een besparing, en dat is een besparing op wasmiddel en u behoefd absoluut niet eens meer wasverzachter te gebruiken.

U bespaard op uw rekening per kwartaal, en naast dat feit ontlast u ook nog eens de natuur. En heel misschien zal dan ook op de duur de kosten zoals verontreinigingsheffing ook lager worden als iedereen dit zal doen.

Als u dan eens alle bedragen bij elkaar op telt, bent u bijna rijk geworden door een aantal aanpassingen. Het is dan ook zo zonde dat er zoveel geld over de balk verdwijnt wat u beter in uw eigen leven kunt gebruiken voor de echte leuke dingen. En zeg nu zelf, geeft dat dan ook niet meer het gevoel dat als u voor uw geld werkt, daadwerkelijk wordt gebruikt in uw vrije tijd plezier dingen.

Nu hebben wij al redelijk veel besparingen opgegeven, wij zijn niet op alle vlakken bekend. Het kan zijn dat andere ook ideeën hebben hoe het beter kan, en of zelfs een ander onderwerp hebben om te besparen. U kunt ons daarvoor altijd uw idee naar ons opsturen via onze contact pagina. Zo helpen wij u, en u helpt ons en vele andere.

De hierop volgende pagina, gaat over groententuin


Groente tuin?

Alles wordt maar duurder en duurder in de winkels, en het is schrikbarend dat hoeveel er wordt gevraagd voor een klein beetje groente. En het is absoluut zo simpel om zelf groentes en kruiden te kweken/verbouwen. Hieronder een lijst was u nodig hebt om zelf groentes te verbouwen in uw tuin en iets meer dan dat.

 • Kruiden zaden
 • Groente zaden
 • Weckpot
 • Soda
 • Water
 • Grote pan
 • Schelpen

Wat is nou het voordeel van dit alles?

Op de eerste plaats dat er absoluut geen bestrijdingsmiddelen in uw groentes zit en kruiden, dat is de eerste punt. Tweede punt, het is absoluut biologisch en absoluut vers.

Ik zou u uitleggen waarom zelf groenten verbouwen vers is, dan als u dat koopt in de winkel. biologisch groentes kopen in de winkel is absoluut niet biologisch, alle groentes groeien op een landgoed waar al zoveel chemicaliën in zitten en blijven zitten, de grond is simpel weg gewoon bevuild. En dat noemen ze dan biologisch groentes, en alsnog gebruiken ze bestrijdingsmiddelen biologisch natuurlijk, dat waar alsnog zeer gevaarlijke middelen in zitten. Dus hoe zo biologisch? Het is gewoon bedrog waar ze veel meer geld voor vragen. Een aardig voorbeeld is een tomaat, wanneer wij dit zelf verbouwen en we kopen nadien tomaten uit de winkel zal u per direct zelf ergens achter komen.

 • Geblindoekt proeven
 • Eigen verbouwde tomaat
 • Winkel normale tomaat
 • Winkel biologisch

Uit de geblinddoekte test kwam al naar voren zonder te proeven zelfs, de zelf verbouwde tomaat?

Echt ze hebben nog niet eens hoeven te proeven, en haalde zelf verbouwde tomaat eruit. Dan alsnog even proeven van alle tomaten die wij hadden, absoluut totaal geen smaak aan de winkel tomaten. De geur van de tomaten uit de winkel, was niet aanwezig. Sappigheid van de tomaat sprong wederom de eigen verbouwde toont aan er boven uit sprngen. Bij alle tomaten uit de winkel zat zelfs een nare bijsmaak aan. Dit is dan ook de reden dat wij van Nieuws en Feiten u hierop graag willen attederen.

Verder behoeven we daar niets meer aan toe te voegen, laten we eens zien hoe en wat nu.

Wij kunnnen niet in uw tuin kijken, u kunt zelf bepalen of u direct kunt beginnen of nog een plaats vrij moet maken ervoor. Als u plaats vrij hebt, verbruik de hoeveelheid wat u moet gebruiken voor de aantal 2m. Al kunt u alles verbruiken uit het zakje zaad, dan doet u dat. Gezien dat er namelijk niets weg wordt gegooid aan groentes die u niet op kan maken in een bepaalde periode. En nu kan men die groentes die te veel zijn wecken in de weckpot. Hier kunt u bijna alles lezen over wecken WECKENonline

Alle groentes of fruit kan dus net zoals in de winkel de potten met groentes zelf maken. Echter wel stukken beter van kwaliteit en smaak. U bepaald zelf hoe knapperig uw groentes in de weckpot wilt opslaan. Als u dit allemaal opvolgt, dan heeft u direct ook voor de winter periodes groentes uit eigen tuin. Op de website die wij eerder hebben gegeven, staat ook beschreven waarom men soda moet hebben en een grote pan.

Het is absoluut een aanrader om groentes zelf te verbouwen, en u bespaard ongelooflijk veel geld om het op deze manier te doen. Naast dat feit, als er veel spanning of stres aanwezig is, zal dit absoluut u lekker bij gaan voelen.

De schelpen gebruikt u voordat er slakken in uw groente tuin hebt. De schelpen legt u namelijk om de groente tuin heen, de slakken zullen echt wel uit uw groente tuin blijven nu. Voor eventuele luizen, zijn lieveheersbeestjes een perfecte bestrijdingsmiddel voor luizen. er zullen ook wel websites zzijn, die exact aangeven welk diertje u voor wat kunt gebruiken.

Wij hopen van Nieuws en feiten, dat wij met een aantal simpele middelen en tips u hiermee verder hebben kunnen helpen. En dat u straks mag genieten van alle besparingen die u zelf heeft volgehouden om uit te voeren.

Qr Code
 
A- A A+
Ga naar boven