Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Carrington, evenement, extreem, ruimteweer

Carrington evenement extreem ruimteweer

In september 1859 ontketende de zon een reeks zonnevlammen die zo krachtig waren dat telegraafkantoren in brand vlogen en aurora's tot ver in het zuiden werden gezien als Cuba. Dit artikel zal de laatste waarschuwingen zijn, op de Carrington Event 1859 gebeurde, en nu weer staat te gebeuren.

Aankomende Carrington Event

Zoals u leest "aankomende" Carrington gebeurtenis, is een waarschuwing die vandaag is vrij gegeven aan de nieuws media.

Er is ongelooflijk veel te beschrijven, echter zullen wij dit niet doen, omdat wij zeer veel aandacht al hebben besteed op deze Carrington Event. Wat u wel moet weten, dat wij bijna aan de vooravond staan van deze zelfde gebeurtenis die zich heeft voortgedaan in 1859. Het is spijtig dat wij nog niet klaar zijn met een complete presentatie over onze planeet Aarde, nu met samenwerking met Dhr. T. Niazi.deze verbonden is aan Laboratoire de Photonique et de Nanostructures.

Uit onze eerder onderzoeken "Planetaire geometrie" die wellicht in verband kon worden gebracht, met de aardbevingen die hier op de Aarde plaats vinden. Op dat artikel, blijkt Dhr. T. Niazi zeer geïnteresseerd te zijn om daarop verder te gaan onderzoeken met Nieuwsberichten. Naast dat artikel, kwam Dhr. T. Niazi ook andere artikelen van ons tegen, die hem zelfs verbaasde dat wij eerder wisten en publiceerde dan ESA, de nauwkeurigheid van gebeurtenissen die plaats vinden vanaf de zon, en effect heeft hier op de Aarde. Met name, klimaatverandering wat een onzin verhaal is, Wereldwijd massale dierensterfgevallen, aardmagnetische veld verzwakking en alle gevolgen die daar mee gepaard gaan.

Samenwerking Dhr. T. Niazi

De gehele interesse is nu star gefocust op wat de aarde zal gaan doen, en ons zonnestelsel met name de zon.

WIj leveren alle informatie die wij hebben verdraaiing in ons onderzoeken, nieuwe informatie waar wij nog steeds mee bezig zijn aan een onderzoek. En wij maken diverse video's zodat iedereen het zal begrijpen dat wat er daadwerkelijk aan de hand is. Wij kunnen ook onze website vol plakken met het woord "klimaatverandering" maar dan moet men wel met zeer goede bewijzen komen om het onzin verhaal hoe het u wijs wordt gemaakt te ontkrachten.

Carrington evenement extreem

Ieder die zich bezig houd met de zon, en de zonneminimum, zonnevlammen, zonnewind en de gevolgen ervan, begrijpen donders goed dat wat dit aan kan richten hier op de Aarde.

De zon is zoals wij eerder hebben vermeld, een drie weken geleden ineens eerder dan iedereen had verwacht in zonnecyclus 25 beland. Echter speelt er nog een andere rol die zich momenteel voordoet op de zon zelf. Bij een zonneminimum, is het ook gebruikelijk dat er meer zonnewind ontstaat vanuit coronale gat stroomt. Echter de complete voorspellingen kloppen al niet eens meer, zoals vandaag nogmaals het geval is. De zonnewind had allang de Aarde moeten verlaten en weer in rustige staat moeten brengen. Dit laatste wat absoluut niet het geval is, zomaar vanuit het niets behaalde vandaag een Kp-index waarde van Kp 4+ terwijl er een Kp 2 a 3 verwacht was.

Dan ineens in verschijnen er ineens meerdere zonnevlekken op de zon, terwijl het dus zonneminimum (zonnecyclus 25) zitten.

De huidige zonnecyclus 24 daalt sneller dan voorspeld. Het afgevlakte, voorspelde zonnevlekkengetal voor april tot mei 2018 is ongeveer 15; de werkelijke maandelijkse waarden zijn echter lager. Zal het minimum op zonne-energie langer zijn dan normaal of kan de zonnecyclus 25 eerder beginnen?

Toonaangevende experts in zonne- en ruimtewetenschap zullen de komende jaren een bijeenkomst beleggen en de zonnecyclus proberen te voorspellen 25.

Zonnecyclus 24

Ondnaks de zonnevlek AR2709 weinig risico vormt voor eventuele zonnevlammen, is de kans wel degelijk dus aanwezig. Deze week waren er al twee zonnevlekken de AR2708 en de AR2709 die nu nog op de zon begeeft.

Zonnevlekkenummer: 11
Bijgewerkt op 11 mei 2018

Vlekkeloze dagen
Huidige uitspreiden: 0 dagen

2018 totaal: 73 dagen (56%)
2017 totaal: 104 dagen (28%)
2016 totaal: 32 dagen (9%)
2015 totaal: 0 dagen (0%)
Totaal van 2014: 1 dag (<1%)
Totaal van 2013: 0 dagen (0%)
Totaal van 2012: 0 dagen (0%)
Totaal van 2011: 2 dagen (<1%)
Totaal van 2010: 51 dagen (14%)
Totaal van 2009: 260 dagen (71%)
Bijgewerkt op 11 mei 2018

Maar nu opgelet waarschuwing:

Aan de achterzijde van de zon, bevindt op dit moment de zonnevlek AR2706 en op basis van de Carrington-rotatie is het aantal dat in het rode vak wordt weergegeven het geschatte aantal dagen voordat het actieve gebied weer zichtbaar wordt voor het oostelijke deel van de zon. Deze zonnevlek AR2706 zal ongeveer over 5 dagen de aard zijde, dus aarde gericht staan. Wat deze zonnevlek daadwerkelijk zal gaan doen, kunnen wij op dit moment nog niet beschrijven, maar wel alvast een waarschuwing uitgeven.

Stonyhurst, heliografisch

De video hieronder, is gemaakt op de datum 11 mei 2018 om 17:19 via https://helioviewer.org/ SHO LASCO C3

op de datum 04-05-2018 tijd 06:09 van de video, is wel al te zien dat er activiteiten afspeeld van zonnevlek AR2706, die een klein zonnevlam produceert.

De video hieronder is gemaakt eveneens met https://helioviewer.org/ SHO LASCO C2

Zonnewind zoals een zonnevlek, kan groot gevaar opleveren richting aarde, zoals dat ook gebeurde in het Carrington Event 1859. Deze combinatie lijken zeer veel op elkaar, en zoals u hebt kunnen zien in de video's, dat er wel degelijk activiteiten zijn aan de achterzijde van de zon met de zonnevlek AR2706.

De onverwacht hoge stroom van zonnewind, kan niet amper een juiste voorspellingen maken. Zelfs door ESA kan ook niet de juiste voorspelling geven op dit moment, en al zeker niet met de Geomagnetische strom die ermee gepaard gaat. Aardbevingen die steeds meer toenemen, vulkanen die steeds actiever worden, zoals momenteel in Hawaï, die al sinds 1983 is uitgebarsten, maar niet zo heftig zoals momenteel het geval is. Temperatuur verschillen, zijn momenteel merkbaar geworden,

Goed, nu dat we dit weten en wat nu?

Nou wij zullen nogmaals alle linken hieronder plaatsen, zodat u in ieder geval een beetje kunt voorbereiden en of rekening kunt houden wat er allemaal kan gebeuren.

  • Ooggetuigenverslagen van de grote Carrington Flare
  • Carrington Event Zonnestorm Van 1859

In de loop der afgelopen jaar, hebben wij zoveel mogelijk iedereen proberen te waarschuwen dat dit event om de hoek staat, dat dit nogmaals zal voordoen. Vorig jaar heeft 1 van onze vrijwilliger van Nieuwsberichten een complete set aan artikelen gemaakt, om u alvast voor te bereiden.

  • Aarde in groot gevaar: Water filter maken
  • De aarde in groot gevaar: De Moestuin aanleggen
  • De Aarde in Groot Gevaar: Primitieve huisje bouwen
  • Aarde in groot gevaar: Bakoven maken
  • Aarde in groot gevaar: Veilige woongebied zoeken
  • De Aarde in Groot Gevaar, Voorbereiding thuis
  • De Aarde in Groot Gevaar ?

 

Qr Code
Ga naar boven