Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

GreatReturnMarch

1 dode, 150 gewonden toen IDF op Palestijnen vuurde bij #GreatReturnMarch

Een Palestijn is dood en meer dan 150, waaronder een Rode Halve Maan vrijwilliger, zijn gewond geraakt bij protesten aan de grens met Gaza.

Grote Terugkeer Maart

De Grote Terugkeer Maart heeft nu 35 Palestijnen gedood en meer dan 1.000 gewonden door het Israëlische vuur.. De Palestine Red Crescent Society meldt dat 153 mensen gewond zijn geraakt, met 63 mensen die door munitie zijn geraakt. Negenenvijftig zijn behandeld voor traangasinhalatie en 24 direct geraakt door traangasflessen. Zeven mensen zijn ook gewond geraakt door granaatscherven. Een Rode Halve Maan vrijwilliger werd neergeschoten in de knie in Rafah.

Vijf protestkampen zijn langs de grens opgericht. RT's live feed vanuit Rafah, in Gaza, toonde aan dat de Palestijnen banden hebben opgesteld om het zicht op de Israëlische strijdkrachten te belemmeren.

Het zes weken durende Great Return maart-protest begon op 30 maart en het is de bedoeling om door te gaan tot de verjaardag van Nakba op 15 mei, die door de Palestijnen wordt aangeduid als de massale uittocht uit hun land tijdens de oprichting van de staat Israël. Israëli's vieren dit als Independence Day.

Tien protesten van de Palestijnen werden gedood tijdens de protesten van afgelopen vrijdag, waaronder journalist Yasser Martaja en twee tieners. Meer dan duizend inwoners van Gaza zijn ook behandeld voor het inhaleren van traangas.

Tijdens de schermutselingen op 13 april filmde de film langs de grens waarbij iemand op een brancard naar een ambulance werd gebracht.

Qr Code
Ga naar boven