Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Een uitzicht op Damascus van Qasioun Mountain

Burgerslachtoffers, materiële schade gerapporteerd na de aanval van West op Syrië

Damascus heeft de aanval door de westerse staten op Syrië dichtgeslagen, die was uitgevoerd voordat de OPCW-experts begonnen te onderzoeken naar de vermeende chemische aanval in Douma die de schuld was van de regering van het land.

Syrische generale staf heeft gemeld dat drie personen gewond zijn geraakt bij de Westerse raketaanval op Syrië.

Het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de gezamenlijke Amerikaanse, Britse en Franse aanval op het land aangekondigd als een "brutale, barbaarse agressie ", waarbij wordt gezegd dat de aanval "erop gericht is het werk van de missie te hinderen en de resultaten ervan te voorkomen".

Eerder vertelde een lokale veiligheidsbron dat ten minste 6 burgers gewond zijn geraakt als gevolg van een raketaanval op een militair depot ten westen van Homs. Ook meldde het SANA-bureau dat ten minste drie burgers gewond raakten als gevolg van de staking van de westerse staten op een Syrische militaire faciliteit in Homs.

Volgens het Syrische ministerie van informatie overdrijven westerse media de omvang van Amerikaanse, Britse en Franse aanvallen tegen de doelen in Syrië.

"Het ministerie van Informatie roept de burgers op om geen berichten in de media te vertrouwen, die opzettelijk of onvrijwillig het aantal doelen en gevolgen van de trilaterale agressie overdrijven", zei het ministerie, zoals geciteerd door de Syrische staatstelevisie.

De zender weerlegde ook berichten over negen doelen, die naar verluidt werden getroffen door de westerse aanvallen.

Hoewel Damascus nog geen officiële verklaringen heeft afgelegd over de totale omvang van de schade of slachtoffers als gevolg van de aanvallen van West, meldde het door de Syrische staat gerunde persagentschap SANA dat raketaanvallen uitgevoerd door het VK, Frankrijk en Groot-Brittannië op een onderzoekscentrum in Damascus alleen materiële schade had veroorzaakt.

"Verschillende raketten van de drie landen [de VS, het VK en Frankrijk], die een onderzoeksfaciliteit troffen, hebben alleen materiële schade aan een gebouw veroorzaakt, waaronder een educatief centrum en wetenschappelijke laboratoria", meldde SANA.

Qr Code
Ga naar boven