Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

paris,politie,demonstranten

Protesten in Parijs: Het geweld werd naar verluidt veroorzaakt door een groep radicale demonstranten

Botsingen zijn uitgebroken in het centrum van Parijs tijdens een rally tegen beide kandidaten die gekwalificeerd zijn voor de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen. Het protest vindt plaats in het centrum van Parijs naast de jaarlijkse, linkse, May Day demonstratie. Sommige demonstranten hebben ook gepland om te protesteren tegen het Nationaal Frontfeest, voorheen onder leiding van Marine Le Pen. In de centrale protesten van mei in de Franse hoofdstad zijn botsingen tussen politie en demonstranten uitgebroken in het centrum van Parijs. Demonstranten bekogelden molotovcocktails terwijl de politie reageerde met traangas. Verschillende officieren vlogen in brand en konden worden gezien in vlammen opgaan.

In de midden-Parijs zijn botsingen tussen politie en demonstranten uitgebroken tijdens de protest in de Franse hoofdstad van mei. Presteerders plukken Molotov cocktails als de politie reageerde met traangas. Verschillende politie agenten kwamen aan het vuur en werden in vlammen opgevallen.

Het geweld werd naar verluidt veroorzaakt door een groep radicale betogers, de meeste van wie hun gezichten bedroegen met zwarte maskers. De groep was gescheiden van vreedzame demonstranten.

Minstens vier politieagenten zijn gewond in de botsingen, meldde AFP. Tenminste één ambtenaar heeft ernstige brandwonden geleden.

Vuren kunnen langs de weg worden gebrand.

Er is tot op heden nog geen informatie over arrestaties gedaan.

May Day bijeenkomst in de populairste stad van Tukey daalden in botsingen met de politie, omdat verschillende activistische groepen in de afgesloten gebieden van de stad probeerden te krijgen. Meer dan 200 mensen zijn vastgehouden, en tenminste een man werd naar verluidt gedood.

De feestdagen van de Arbeidersdag in Istanboel werden gewelddadig aangezien meerdere groepen demonstranten probeerden te marcheren naar het centrale Taksimplein, ondanks de politiekordons en waarschuwingen.

"Sommige illegale groepen die de vrede en veiligheid van onze mensen willen beschadigen, hebben geprobeerd illegale optogens en demonstraties, vooral rond het Taksimplein ... onder de voorwendsel van de feestdagen van mei," aldus Reuters. "Er zijn in totaal 207 mensen aangehouden, en zo'n 40 Molotov cocktails, 17 handgranaten, 176 vuurwerk ... en veel illegale posters zijn in beslag genomen."

De botsingen breken op meerdere locaties door de stad uit, zoals leden van linkse en anarchistische partijen, evenals vakbonden, geprobeerd marcheren naar Taksim Square.

Een groep betogers was verspreid in de buurt van Mecidiyekoy, toen de politie traangas en rubberen kogels gebruikte als activisten naar het Taksimplein probeerden.

Een 57-jarige man werd door een politie waterkanonvrachtwagen, CNN Turk-rapporten, overleden en gedood. De gouverneur's kantoor zei dat hij werd getroffen als het voertuig was manoeuvreren, zoals aangehaald door Reuters.

Taksim Square was de traditionele plaats voor de feestdagen van mei tot 1977, toen tientallen mensen werden gedood tijdens demonstraties over wat 'Bloody May Day' werd genoemd. Het plein werd in de late jaren 2000 geopend voor feestdagen, maar werd in 2013 weer gesloten.

Nadat de regering van Turkije in juli 2016 de poging heeft opgelopen, hebben de autoriteiten van Turkije hun greep op de beveiliging versterkt door een noodtoestand op te leggen die sindsdien een aantal keren is verlengd. Bijgevolg was het Taksimplein op zondag heel goed afgesloten, en er waren tal van onlusten en duidelijke kledingpolitiebeambten in de omgeving ingezet.

Niettemin slaagden twee vrouwelijke activisten die communistische slogans schreeuwden en een banner brandende in het goedbewaakte gebied. De twee werden overweldigd door de politie en werden na een korte maar gewelddadige strijd in een kruiser geplaatst.

Qr Code
Ga naar boven