Groentetuin - Kruidentuin hydrocultuur (Aquaponics)

Aquaponics

Groenten - Kruiden tuin

Duurzame Kost: hydrocultuur (Aquaponics) is een methode om voedsel te verbouwen, manier gecombineerd wordt met hydrocultuur (het kweken van groenten in water).

AQUAPONICS

Een Aquaponics systeem is een duurzaam systeem voor voedselproductie dat aquacultuur combineert met hydrocultuur in een circulair systeem. Bij aquacultuur komen de voedingsstoffen van de gekweekte vissen in het water terecht. Bij een aquaponics systeem dienen deze voedingstoffen die de vissen juist als voeding essentieel van het gehele systeem. Bacteriën in het hydrocultuur gedeelte breken deze af tot bron van eiwitten voor de planten. Het water uit dit onderdeel circuleert vervolgens terug naar het aquacultuur-gedeelte.

Dit systeem gebruikt 90% minder water dan tuinieren in volle grond, omdat het water wordt gerecirculeerd, en alleen het water wat de planten opnemen (of het water dat verdampt) moet bijgevuld worden. Bovendien is het niet afhankelijk van vruchtbare aarde. Echte verse vis zorgt voor een veilige en gezonde bron van eiwitten. Ook maakt dit systeem géén gebruik van grote, milieuvervuilende landbouwmachines en er worden nooit stoffen gebruikt die schadelijk zijn voor de vissen of de planten. Hormonen, antibiotica en andere vis-additieven zijn schadelijk voor de planten en worden dus niet gebruikt. Er is slechts een kleine hoeveelheid energie nodig om een pomp van 50 watt en beluchting van 12 watt te laten draaien.

Waarom hydrocultuur (Aquaponics)?

Alles heeft te maken met smaak en de voedingstoffen die wordt gegeven aan de groenten en kruiden.

Op de traditionele wijze groenten en kruiden verbouwen op aarde, zal men nooit de echte smaak kunnen krijgen wanneer we dit op hydrocultuur zullen gaan verbouwen. Naast dat feit, zijn we niet meer gebonden aan de aangegeven maanden dat wanneer welke product gezaaid kan worden. Men heeft nu dus de mogelijkheid om het gehele jaar door groenten en kruiden te kunnen verbouwen dat wanneer u dat maar wilt. En dit leggen wij in het geheel aan u uit hoe je dit kunt doen en wat u nodig hebt.

Bent u nog niet overtuigd, wij nodigen u als boer zoals consumenten graag uit om ons eens te bezoeken en te proeven van deze groenten en kruiden.

RONDLEIDINGEN

Iedere vrijdagmiddag of op afspraak voor groepen groter dan 10 pers. organiseren wij rondleidingen in onze City Farm.

Prijs € 7,50 pp incl. koffie of thee
Duur: 1 uur
Aanmelden via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Voor extra informatie of een rondleiding op maat in onze Cityfarm / kas bel of mail Jos Hakkennes

T: 06 51 83 17 39
M: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Of bezoek onze website Duurzame Kost voor nog meer informatie

Benodigdheden opzetten hydrocultuur

In de diverse artikelen hieronder kunt u alle stappen opvolgen om uw eigen groenten en kruiden thuis kunt verbouwen en dat welke apparatuur u nodig hebt. Alles zullen we dan ook stap voor stap uitleggen, zodat u zeker ervan bent dat u dit eerder had moeten doen.

U kunt ons tevens ook terugvinden op Twitter Duurzame Kost @KostDuurzame

 

 

Translate

Wijzig uw voorkeuren

© 2021 Nieuwsberichten nieuws. Alle rechten voorbehouden. Nieuwsberichten® en het bijbehorende logo zijn Nederland geregistreerde handelsmerken van Nieuwsberichten, en andere handelsmerken die hierin worden gebruikt, zijn eigendom van en kunnen worden geregistreerd door hun respectieve eigenaren.
Onafhangkelijk journalistiek by Nieuwsberichten Binnenland & buitenland nieuws