> Voedselproductie Aquacultuur Circulair Systeem Proces - NB

Voedselproductie Aquacultuur Circulair Systeem Proces

Artikelindex

aquacultuur

Aquaponics is een duurzaam Circulair systeem voor voedselproductie

Nieuwsberichten Binnenland: Welk systeem proces komt hier bij kijken van aquacultuur combineert met hydrocultuur in een circulair systeem. In diverse stappen leggen wij zo uitgebreid mogelijk uit hoe het proces en de benodigdheden aanwezig moeten zijn om dit aquacultuur combineert met hydrocultuur in een circulair systeem moet opzetten.

LET OP: Onder Artikelindex aan de rechterzijde staat een menu

Op Strijp-S in Eindhoven vind je een moestuin op de vijfde verdieping. Niets gaat verloren tijdens het produceren van het voedsel dat het hele jaar gekweekt wordt.

Video in het kort

In Eindhoven gelooft de stichting Duurzame Kost in een maatschappij waarin iedereen mee mag doen, het liefst op een duurzame en gezonde manier. Op Strijp-S vind je dan ook een moestuin op de vijfde verdieping, waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werken onder bezielende leiding van Jos. Niets gaat verloren tijdens het produceren van het lekkerste voedsel, het hele jaar rond gekweekt.

voervissenwater

1

Biologisch voedsel wordt via het voedingssysteem automatisch aan de vissen gevoerd.

2

In het aquarium worden vissen gekweekt. De vissen leven van dit voedsel en produceren vervolgens mest.

3

Water circuleert door het systeem. Water gevuld met mest voedingsstoffen wordt naar het groei bed voor de planten gepompt, waarna het opnieuw gefilterde water weer terug in het vissenreservoir gepompt wordt.

groeibedbacterienplanten

4

In het groei bed verzamelt zich het water dat rijk is aan voedingsstoffen. De wortels van de planten nemen dit op en de planten gebruiken dit als voedsel.

5

Bacteriën en wormen in het groei bed zetten het gewonnen ammonium om in nitraat, de voornaamste voedingsstof voor planten.

 

6

Het nitraat dat geproduceerd wordt door de bacteriën en wormen is voedsel voor de planten.

filterfloatingraftgroeitoren

7

Eenmaal gefilterd door de planten stroomt het gefilterde water weer terug in het vissenreservoir.

8

Op de floating raft bevinden zich de planten. Door de gaten van dit drijvende bed kunnen de wortels van de planten manifesteren.

9

De groeitorens zijn bedoeld voor het verticaal kweken van eetbare planten, kruiden en groentes. Doordat er volop voedsel en zuurstof bij de wortels komt ontwikkelen deze zich erg snel.

ebvloed  

10

Door een simpele techniek wordt het groei bed met het vruchtbare water gevuld en stroomt het na verloop van tijd geheel leeg. Hierdoor staan de plantenwortels afwisselend met en zonder water.

  

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by Engine Templates