Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
zorgverzekeringsmaatschappij

Zorgverzekering chronisch zieken informatie

Chronische zieken gaan het hards getroffen worden in 2017, macht der politiek, gemeentes en zorgverzekeringsmaatschappijen.

Verzekeringsmaatschappijen.

Zeer belangrijk nieuws voor chronisch zieken, deze zullen in het aankomende jaar dubbel worden getroffen in de maandpremies.

Nieuws – Feiten, heeft de afgelopen week onderzoek gedaan bij zorgverzekeringsmaatschappijen. Hieruit is naar voren gekomen, dat bij welke verzekeringsmaatschappij u kiest, ongeveer op het zelfde bedrag zult uitkomen per maand.

Belangrijke punten.

Vergoedingen zullen naar gevraagd worden, zoals hieronder vermeld staan.

  • Taxivervoer vergoedingen en of ze een contract hebben met dat taxi bedrijf.
  • Hulpmiddelen en of ze ook een contract hebben met een bedrijf die dit levert.
  • Eigen bijdragen betalingsregeling, vraag duidelijk naar de termijn dat dit mogelijk is.
  • Individuele begeleiding aan huis, dit verloopt in de meeste gevallen via de CAK waarvan u een rekening van krijgt. De vergoeding worden bij de meeste zorgverzekeringsmaatschappijen niet vergoed. Dat bedrag zult u dan ook zelf moeten betalen.
  • Hulpmiddelen vergoeding en overeenkomsten, vraag duidelijk of uw hulpmiddel vergoed word en een overeenkomst is bij de zorgverzekeringsmaatschappijen dat waar u nu uw hulpmiddelen van krijgt. In de meeste gevallen, komt het erop neer, dat men naar een andere aanbieder zult gaan. Dit is de meest vervelende situatie, gezien als voorbeeld een speciaal bed met kussens en matras zou dan weer ingeleverd moeten worden. Nadien krijgt u wel weer een soortgelijke terug, maar het gedoe dat alles weer eerst ingeleverd moet worden en opnieuw geïnstalleerd brengt behoorlijk veel onrust.

Wat zijn de kosten per maand

Het maakt niet uit welke zorgverzekeringsmaatschappijen u kiest, de premies komen allemaal rond de 130, - a 134, - euro per maand terecht.

Zorgverzekeringsmaatschappijen minima

Voor de minima maakt het wel degelijk uit, welke zorgverzekeringsmaatschappij u kiest, en wat uw premie per maand wordt.

De goedkoopste zorgverzekering komt ongeveer uit op een bedrag vanaf 113, - a 119, - euro per maand. Naast dat feit is het bij de meeste zorgverzekeringsmaatschappijen een betalingsregeling te treffen vooraf over uw eigen bijdragen.

Eigen bijdragen betalingsregeling

Let op, per zorgverzekeringsmaatschappij verschilt het dat wanneer u uw NIET verbruikte eigen bijdragen terug krijgt. Per definitie betaalt u per maand voor een periode van 10 maanden een 38, - euro. Ondanks dat u niets hebt verbruikt, zal dat bedrag per maand worde3n afgeschreven van uw rekening en of ingehouden worden van uw inkomsten.

Het niet verbruikte eigen bijdragen, wordt bij de meeste zorgverzekeringsmaatschappijen in het begin en of aan het einde van het volgende jaar terug betaald. Echter bij Menzis is dat een totaal ander verhaal, dan als u niets hebt verbruikt, krijgt u dat pas terug tegen het einde van mei of juni 2018.

Vraag dus duidelijk ernaar, dat wanneer de eigen bijdragen terug betaald wordt als er niets is verbruikt.

Medicatie vanuit een aangeleverde backsterrol

Per apotheek verschilt de prijzen behoorlijk, vraag die prijzen op wat het u kost per week of per keer dat de medicatie geleverd wordt. De prijs kan per keer zijn vanaf een bedrag van 3,02 cent tot een 6, - euro per keer. Dit betaalt u vanuit uw eigen risico de 385, - euro.

Gaan we de kosten per week berekenen naar een jaar, dan komen wij al snel uit, dat uw eigen risico totaal verbruikt zal zijn. Die 385, - euro is voor zeer veel niet op te brengen, er kan dus een oplossing zijn dat waar u mee uw eigen risico kunt besparen. In overleg met uw huisarts, vraagt u om alle medicatie zelf op te halen of te laten ophalen bij de apotheker.
Algemeen

De chronische zieken zullen hoe wij dit wenden en keren, er behoorlijk erop achteruit gaan volgende jaar. Als eerste punt de premie die u per maand betaald zijn stukken hoger dan dat wanneer u niet chronische ziek bent. De vrijheid om te kiezen uit een zorgverzekeringmaatschappij is niet aanwezig, omdat u bij alle zorgverzekeringsmaatschappijen op het zelfde maandbedrag uit zult komen.

Ook dat al wordt er aangegeven, dat u ondersteund word met een collectieve regeling is bedrog en u en heeft voor u totaal geen voordeel.

Koopkracht 2017

Vergeet het maar dat als u dus chronische ziek bent, die 13, - euro die u zogenaamd erbij krijgt verdwijnt al snel in de totaliteit van uw maandelijkse zorgverzekering premie. Per chronische zieke, gaat men per definitie al een 25, - euro erop achteruit.

Verzekeringen, gaan ook omhoog. Per maatschappij zal dat verschillen, in de meeste gevallen gaat het hier om een bedrag van ongeveer 1, - tot 2, - euro per verzekering per maand. Per jaar kan dit dus een totaal bedrag zijn van 12, - euro of 24, - euro.

Huurverhoging

Huurverhoging komt er ook aan, en in de meeste gevallen krijgen mensen een huurtoeslag vergoeding. Al krijg je die niet, dan zal men in juni er een 10, - euro erop achteruit gaan per maand.

Minima

De minima krijgt dus veel meer kansen, zoals u al hebt kunnen lezen uit ons onderzoek. De minima heeft ook de mogelijkheid om hun inkomsten te verhogen, zodra ze een baan aangeboden krijgen. De minima gaat er dus met stappen op vooruit, en de chronische zieken die geen kant op kunnen zijn zwaar de pineut.

Chronische zieken, worden per definitie al niet eens aangenomen bij een baas of uitzendbureau. Kan men totaal niet werken, is de mogelijkheid niet aanwezig om uw inkomsten te verhogen. Het komt er hierop neer, dat chronische zieken het hards getroffen zullen worden zoals in ons optiek, bedrogen zoals hards getroffen worden. De inkomsten die ze krijgen is zo weinig, dat het voor ongelooflijk veel mensen amper meer op te brengen is.

De chronische zieken kiezen er niet voor om ziek te zijn, per geval is het totaal verschillend door wat ze chronische ziek zijn geworden. Het mag zelfs niet eens te spraken komen, of het en waardoor iemand chronische ziek is geworden. Het is dan ook een zeer grote schande, dat de politiek, die groep mensen totaal aan het uitkleden zijn.
De verzekeringsmaatschappijen die een overeenkomst hebben gemaakt met diverse gemeentes, zullen per definitie behoorlijk veel geld eraan verdienen. Zoals wij dit eerder hebben aangegeven in onze vorige artikel. Op de eerste plaats, de 10, / euro verhoging per maand. Plus de verplichte aanvullende zorgverzekering.

Het totaal daarvan is al een 25, - euro per maand wat ze definitief aan chronische zieken verdienen. Nu is het aan de politiek, gemeentes en zorgverzekeringsmaatschappijen.hoe ze dat zullen gaan oplossen voor deze doel groep. 

Qr Code
Ga naar boven