X-DNS-Prefetch-Control Headers - HTTP

X-XSS-Protection

X-DNS-Prefetch-Control HTTP Antwoordkop Bestuurt DNS prefetching

Binnenland: Tech; X-DNS-Prefetch-Control Headers: Wat DNS-prefetching doet, is proberen domeinnamen op te lossen voordat we, de gebruikers, proberen een link te volgen. Dit wordt bereikt met behulp van het ingebouwde DNS resolutiemechanisme van de computer. Als een domeinnaam eenmaal is opgelost, zal er, als we naar dat domein navigeren, geen effectieve vertraging optreden vanwege DNS omzettingstijd. Hoewel de downloadsnelheid gelijk blijft, bespaart het opzoeken van het IP-adres voor de hand u een gemakkelijk waarneembare seconde of twee wanneer u van pagina naar pagina gaat.

DNS-prefetching

Een goed voorbeeld waar DNS-prefetching echt kan helpen is wanneer een gebruiker naar een pagina kijkt met veel links naar verschillende domeinen, zoals een pagina met zoekresultaten. Wanneer de browser een hyperlink tegenkomt die niet dezelfde domeinnaam deelt als de huidige locatie, wordt eerst de cache gecontroleerd en vervolgens, bij gebrek aan een kopie in de cache, wordt het domein via een verzoek van een DNS-server omgezet in het gekoppelde IP-adres. Deze verzoeken gebeuren op de achtergrond om de weergave van de pagina niet te blokkeren. Bovendien, aangezien dit alles parallel loopt met het lezen van de pagina door de gebruiker, plaatst het slechts een verwaarloosbare belasting van de CPU en netwerkbronnen. Hoeveel navigatietijd een gebruiker kan opslaan, kan variëren van een gemiddelde besparing van ongeveer 200 milliseconden voor niet-gecachte inhoud tot één tot twee seconden voor de slechtste DNS-resolutievertragingen.

Standaard wordt prefetching van hotsnamen van ingesloten links niet uitgevoerd op documenten die via HTTPS zijn geladen. U kunt dit wijzigen door de voorkeursinstelling network.dns.disablePrefetchFromHTTPS in te stellen op false.

DNS-verzoeken zijn erg klein in termen van bandbreedte, maar de latentie kan behoorlijk hoog zijn, vooral op mobiele netwerken. Door speculatief prefetching van DNS-resultaten kan de latentie op bepaalde momenten aanzienlijk worden verminderd, bijvoorbeeld wanneer de gebruiker op de link klikt. In sommige gevallen kan de latentie met een seconde worden verminderd.

De implementatie van deze prefetching in sommige browsers staat toe dat de domeinnaamresolutie parallel plaatsvindt met (in plaats van in serie met) het ophalen van de werkelijke pagina-inhoud. Door dit te doen, veroorzaakt het hoge-latency resolutie proces van de domeinnaam geen vertraging tijdens het ophalen van inhoud.

Pagina laadtijden - vooral op mobiele netwerken - kunnen op deze manier meetbaar worden verbeterd. Als de domeinnamen voor afbeeldingen kunnen worden opgelost voordat de afbeeldingen worden aangevraagd, zien pagina's die veel afbeeldingen laden een verbetering van 5% of meer op het moment dat afbeeldingen worden geladen.

Sindsbouw X-DNS-Prefetch-Control Headers

Header Alway set X-DNS-Prefetch-Control: "on"

Schakelt DNS-prefetching uit. Dit is handig als u de link op de pagina's niet beheert, of weet dat u geen informatie naar deze domeinen wilt lekken Het geheel wordt dan ook voor de X-DNS-Prefetch-Control Headers. Plaats dit in de .htaccess bestand

Header Alway set X-DNS-Prefetch-Control: "off"

Richtlijnen voor X-DNS-Prefetch-Control Headers

on

Schakelt DNS-prefetching in. Dit is wat browsers doen, als ze de functie ondersteunen, wanneer deze header niet aanwezig is

off

Wijzig uw voorkeuren

© 2021 Nieuwsberichten nieuws. Alle rechten voorbehouden. Nieuwsberichten® en het bijbehorende logo zijn federaal geregistreerde handelsmerken van Nieuwsberichten, en andere handelsmerken die hierin worden gebruikt, zijn eigendom van en kunnen worden geregistreerd door hun respectieve eigenaren.
Free Joomla! templates by Engine Templates