Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Turrialba

Costa Rica is vulkaan Turrialba barst uit

De stratovulkaan is 3340 m (10.958 ft) hoog en is ongeveer 45 minuten van de Atlantische helling stad Turrialba. En zo zijn er meerdere vulkanen uitgebarsten in de laatste maanden, echter dit zijn wel vulkanen die al jaren in rust zijn. Het mag wel duidelijk zijn dat er iets aan de hand is met de natuur gezien het natuur geweld van de afgelopen jaren.

Telica stratovulkaan

Telica vulkaan

Telica is een stratovulkaan in het departement León in het westen van Nicaragua. Telica heeft zes kegels, de hoogste daarvan is 1061 meter hoog. Er is een dubbele krater op de top, 700 meter breed en 120 meter diep. Telica is sinds de Spaanse tijd vaak uitgebarsten.

De laatste uitbarsting was in 2013. In termen van explosieve kracht had de grootste uitbarsting van Telica een vulkanische-explosiviteitsindex van 4. Die uitbarsting vond plaats in 1529. Het is een van Nicaragua's meest actieve vulkanen en door de frequente uitbarstingen met as heeft de vulkaan kale hellingen zonder vegetatie. De berg maakt deel uit van de bergketen Cordillera Los Maribios

Op dinsdag 12 mei 2015 was de laatste uitbarsting.

Turrialba in Costa Rica barst weer uit door nieuwsberichten


Costa Rica vulkaan Turrialba

De stratovulkaan is 3340 m (10.958 ft) hoog en is ongeveer 45 minuten van de Atlantische helling stad Turrialba .

De top heeft drie kraters, waarvan één met fumarolen en zwavel kuilen. De grootste van de kraters heeft een diameter van 50 meter (160 voet).

Op 12 maart 2015, uitbarstingen rond 11:00 en 14:12 stuurde as door alle Central Valley, wordt het beschouwd als de belangrijkste activiteit sinds 1996. De Juan Suantamaría en Tobías Bolaños internationale luchthavens werden gesloten als gevolg van zicht minder dan 100 meter.

Op 13 maart 2015 een uitbarsting vond plaats in 21:07. Op 4 mei 2015 een uitbarsting vond plaats in 15:24 "Costa Rica Turrialba vulkaan barst, waardoor de luchthaven van de hoofdstad tijdelijk te sluiten"

vulkaan calbuco chili

Vulkaan Calbuco in Chili

Calbuco ( kahl- BOO KOH- ; Spaans : Volcán Calbuco, uitgesproken: [Bolkan kalβuko] ) is een stratovulkaan gelegen ten zuidoosten van Llanquihue Lake en noordwesten van Chapo Lake , in de Los Lagos Gebied , en dicht bij de steden van Puerto Varas en Puerto Montt in het zuiden van Chili . Met een hoogte van 2105 meter boven de zeespiegel, de vulkaan en de omgeving worden beschermd in het Llanquihue Nationale Reserve .

Op 22 april 2015, gevolgd door twee kleinere uitbarstingen op 24 april en 30 april Dit was de eerste activiteit Calbuco sinds 1972

Op 26 augustus 1972, was de laatste uitbarsting van de vulkaan.

Er gebeurde nog mkeer de afgelopen maanden, en dat is allemaal te zien in een timelaps video die door andere zijn samengesteld.

asteroid

Asteroïden scheren langs aarde

Twee asteroïden scheren woensdag en donderdag langs de aarde. De hemelobjecten komen dichter bij de planeet dan de maan, meldde het Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA woensdag.

Een telescoop in de Amerikaanse staat Arizona heeft de asteroïden zondag ontdekt.

Geen van de objecten zal de aarde raken, verwacht NASA. De eerste is circa 20 meter groot en vliegt woensdag op een afstand van 248.000 kilometer de aarde voorbij.

De andere komt dichterbij. Dat brokstuk van 6 à 14 meter passeert in de nacht van woensdag op donderdag op 79.000 kilometer afstand.

Zie ons eerder artikel over kilometer brede asteroïde scheert langs Aarde

Volgens de wetenschappers zijn dit alles allemaal "toevalligheden" en dat we ons in het geheel geen zorgen behoeven te maken. Echter wij van Nieuws Feiten zijn momenteel bezig met een onderzoek dat behoorlijk tijd in beslag neemt om hiervan een correct artikel voor te schrijven. Er komt namelijk behoorlijk wat tekjst en uitleg bij kijken, om alle feiten te laten kloppen waarom er de laatste jaren veel rampen gebeuren in de natuur.

De rampen zijn als volgt

  1. Plotselinge aanspoelen van zoogdieren.
  2. Vogels die dood uit de lucht vallen.
  3. Vissen die zonder enige vergiftiging in miljoenen dood op het wateroppervlak komen.
  4. Zeehonden die verbranden en nadien dood erop navolgt.
  5. Aardbevingen
  6. Vulkaanuitbarstingen
  7. Asteroïden

En zo kunnen we wel even doorgaan met rampen die zich momenteel voordoen. We zullen zo spoedig mogelijk ons artikel plaatsen, nadat wij alle informatie vanuit wetenschappers hebben en onze bevindingen.

Qr Code
Ga naar boven