Bloemkool - voorkomt dikkedarmkanker

geheimen van bloemkool

Wat is en doet bloemkool?

Tot de crucifere groenten of de kruisbloemigen (Brassica) behoren de kolen en de koolachtigen (bloemkool, broccoli, spruiten, boerenkool, savooikool, witte kool, rode kool, koolrabi, Chinese kool, paksoi, ...), radijs, mierikswortel, wasabi, waterkers, mosterd en rapen zijn een belangrijke bron van bioactieve metabolieten en hun voedingseigenschappen. Artikel bevat veel Wetenschappelijk literatuur.

Met deze kenmerken vertonen ze een significante interactie met colorectale kanker (dikkedarmkanker), wat vandaag de dag een van de belangrijkste problemen op het gebied van volksgezondheid en klinische problemen is. In deze review werden bioactieve componenten van kruisbloemige groenten, die het meest werden besproken in de literatuur over dikkedarmkanker wordt ook aangeduid met de term "colorectale kanker", onderzocht. In deze context kan worden geconcludeerd dat veel metabolische en genomische routes en mogelijke mechanismen met betrekking tot deze groenten en hun bioactieve stoffen zowel colorectale kanker kunnen voorkomen als de incidentie kunnen verminderen, en dus een therapeutisch effect kunnen hebben. De meest voorkomende fytosterolen in het menselijke dieet bestaat uit βeta-sitosterol, campesterol en stigmasterol. Alle fytosterolen bevatten een dubbele binding op de 5e plaats koolstofatoom, en wanneer deze dubbele binding verzadigd raakt onder bepaalde omstandigheden worden deze verbindingen planten genoemd stanolen; twee van de meest voorkomende zijn β-sitostanol en campestanol Oliën, noten, peulvruchten, granen, fruit en Groenten zijn de belangrijkste voedingsbronnen van fytosterolen.

Bloemkool

Bloemkool is een groente die hoort bij het geslacht kool uit de kruisbloemenfamilie (Brassicaceae). Een groente voor voorkoming van kanker. De botanische naam voor bloemkool is Brassica oleracea convar. botrytis var. botrytis. De bloemkool bestaat uit nog ongedifferentieerde bloemknoppen, in tegenstelling tot broccoli. Er zijn bloemkoolrassen met witte, paarse, oranje of groene bloemkolen.

Is bloemkool gezond?

Bloemkool is hartstikke gezond, jeej! Het bevat veel vezels en weinig calorieën. Daarnaast zijn er veel voedingstoffen aanwezig zoals vitamine C en K en calcium en kalium. Ook zijn er veel antioxidanten aanwezig in bloemkool.

Energie

Energiewaarde in kJ 107 kJ
Energiewaarde in kcal 25 kcal

De smaak van bloemkool

Je weet waarschijnlijk wel hoe bloemkool smaakt, maar bloemkool heeft een typische koolsmaak, erg mild en heel licht bitter.

Conclusie bloemkool

Kruisbloemige groenten zijn een belangrijke bron van bioactieve stoffen metabolieten en hun nutritionele eigenschappen. Met deze kenmerken vertonen ze een significante interactie met dikkedarmkanker kanker, een van de belangrijkste volksgezondheids- en klinische vraagstukken problemen vandaag. In de huidige review worden bioactieve componenten van kruisbloemige groenten, die het meest besproken werden in de literatuur over dikkedarmkanker kanker, werden onderzocht.

In deze context kan worden geconcludeerd dat veel metabolische en genomische routes en mogelijke mechanismen hiervoor groenten en hun bioactieve stoffen kunnen beide colorectale ziekten voorkomen kanker, en de incidentie ervan terugdringen, en dat zou ook gebeuren een therapeutisch effect hebben. Hoewel er een groot aantal onderzoeken is uitgevoerd over de effecten van deze groenten en hun bioactieve stoffen tabolieten bij het voorkomen van kanker in de literatuur, zo blijkt dat er meer gegevens nodig zijn over hun therapeutische effecten (in termen van passende consumptiedosis, extractie techniek, mogelijke bijwerkingen, enz.).

Want wanneer de de verzamelde literatuur wordt geanalyseerd, zo lijkt het merendeel van deze onderzoeken zijn gericht op meer preventieve rollen (beide in primaire preventie en secundaire preventie/vertraging progressie) in plaats van hun therapeutische rol. Bovendien, er zijn veel in vitro-onderzoeken die specifiek op hen zijn gericht therapeutische effecten; Deze resultaten moeten echter worden ondersteund ondersteund door meer menselijke klinische onderzoeken. Dit zou rekening moeten houden met veel problemen met betrekking tot hun bioactieve componenten’ synergetische of antagonistische effecten moeten worden opgehelderd.

Deze groenten kunnen zowel voor natuurlijke voeding als voor natuurlijke voeding worden gebruikt hebben de potentie om een natuurlijk medicijn te zijn dat gebruikt kan worden door het extraheren van bioactieve metabolieten. Zowel vanuit een diëtist als vanuit farmacologisch oogpunt maken deze kenmerken ze zeer belangrijk voor adequate/evenwichtige en klinische voeding en wijzen erop dat ze meer in onze voeding moeten worden opgenomen.

Bloemkool Bevat βeta-sitosterol, campesterol en stigmasterol. Alle fytosterolen deze supplementen zijn alleen bedoeld tijdens het aanpakken van diverse soorten kanker, en is dus geen vervanging van uw dagelijks eten. De supplementen is een aanvulling van de stoffen die u anders te kort zal hebben vanuit diverse groenten, het is altijd wel strikt aanbevolen om aan de dosis te houden. Deze stoffen zorgen er dus voor dat er geen nieuwe kanker bij kan komen, en zoals helpt om kanker te verminderen. Tijdens een kanker kuur, zorgt de stoffen er ook voor om beschadigde DNA op te ruimen.

Wetenschappelijk literatuur.

Cruciferous Vegetables and Their Bioactive Metabolites: from Prevention to Novel Therapies of Colorectal Cancer